Τραγωδία στη Σάμο: Νεκροί δύο από τους επιβαίνοντες στο μοιραίο ελικόπτερο – Αγνοείται το τέταρτο μέλος του πληρώματος [Εικόνες]

Σε τραγωδία εξελίσσεται η πτώση του ελικοπτέρου στη θάλασσα, την ώρα που επιχειρούσε για την κατάσβεση της φωτιάς στη Σάμο, το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο Ρουμάνος πιλότος βρέθηκε σώος και καλά στην υγεία του, ωστόσο τα νέα δεν είναι το ίδιο καλά και για τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, νεκροί είναι οι άλλοι δύο που εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους. Μάλιστα, τους έγινε ΚΑΡΠΑ πάνω στο πλωτό του Λιμενικού που τους περισυνέλεξε, όμως χωρίς ανταπόκριση.

Όπως

μετέδωσε γη ΕΡΤ, ένας εκ των νεκρών φορούσε στολή πτήσης και εικάζεται ότι πιθανόν πρόκειται για τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, ενώ ο δεύτερος δεν έφερε κάποια διακριτικά.

Το τέταρτο μέλος του πληρώματος αγνοείται ακόμα, με τις έρευνες να είναι σε εξέλιξη. Ο διασωθείς με ασφάλεια μεταφέρθηκε στο όχημα της ΕΟΔ Σάμου για να παραδοθεί στη συνέχεια στο ΕΚΑΒ Σάμου.

Σε ότι αφορά τις συνθήκες πτώσης, πηγές σημείωσαν στην ΕΡΤ ότι στο στενό Σάμου, Φούρνων, Ικαρίας οι βορειοδυτικοί άνεμοι που φυσούν δημιουργούν ένα είδος “κυκλώνα”, που δυσκολεύει την επιχείρηση κατάσβεσης.

Ο πιλότος έδωσε πληροφορίες για τους υπόλοιπους επιβαίνοντες στο ελικόπτερο ώστε να βοηθήσει στις ενέργειες έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού. Σύμφωνα με όσα είπε, ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης κατάφεραν να βγουν από το ελικόπτερο και να κολυμπήσουν όταν αυτό έπεσε στη θάλασσα. Μετά τους έχασε όλους από τα μάτια του.

Πώς βρέθηκε στη θάλασσα το ελικόπτερο – Επιχειρούσε στη φωτιά στη Σάμο

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ελικόπτερο Mi-8 μεσαίου τύπου με κάδο, το οποίο νοίκιαζε η Πυροσβεστική για να συμμετάσχει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Σάμο.

Η πτώση του ελικοπτέρου έγινε στον όρμο Πλάκας, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στην προσπάθεια να μαζέψει νερό από τη θάλασσα, 300 μέτρα μακριά από την παραλία. Κατά αυτόπτη μάρτυρα, ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος και το ελικόπτερο εξαφανίστηκε σε λίγα δευτερόλεπτα μέσα στη θάλασσα. Σημειώνεται ότι στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από τη Σάμο στις 16:39 και το ατύχημα συνέβη στις 17:55.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν 4 άτομα, τρεις αλλοδαποί και ένας Έλληνας. Το πλήρωμά του ήταν ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί και ένας Έλληνας μεταφραστής. Στην περιοχή ξεκίνησαν άμεσα έρευνες από το δεύτερο Mi-8 και έχει φθάσει και το πλοίο του λιμενικού.

Αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες από θαλάσσης και αέρος για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου και του υπόλοιπου πληρώματος. Στις έρευνες, συμμετέχει ένα Super Puma το οποίο απογειώθηκε από τη Χίο και ανήκει στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει και πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Φωτογραφία του ελικοπτέρου κατά την πτώση του στη θάλασσα, δημοσίευσε το Samos24.gr.

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά σε δάσος στο Παλαιοχώρι Σάμου – Δυνατοί άνεμοι στην περιοχή [Εικόνες-Βίντεο]

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Παλαιοχώρι Σάμου.

Σύμφωνα με το Samos24, αυτή την ώρα στο σημείο βρίσκονται 48 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα και 14 οχήματα, εθελοντές από τα πυροσβεστικά κλιμάκια ενώ από αέρος επιχειρούσε μέχρι την πτώση του και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που σταθμεύει στο αεροδρόμιο της Σάμου.

Η πυρκαγιά μαίνεται σε δύσβατο σημείο, ενώ το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Οι άνεμοι που πνέουν στη Σάμο είναι έντασης 6 μποφόρ. Έχουν κατεύθυνση βορειοδυτική κάτι που σύμφωνα με το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ καθιστά δύσκολο το έργο της κατάσβεσης και επικίνδυνη την πορεία της φωτιάς.

Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα