Τραγωδία στα Σπάτα: Συνελήφθη ο πιλότος του ελικοπτέρου και δύο χειριστές εδάφους

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για τον θάνατο του 21χρονου Βρετανού, ο οποίος χθες Δευτέρα το απόγευμα διαμελίστηκε από τον έλικα του ουραίου στροφείου του ελικοπτέρου στα Σπάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους συλληφθέντες είναι ο πιλότος του ελικοπτέρου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Οι άλλοι δύο είναι τεχνικοί εδάφους της εταιρείας από την οποία ο 21χρονος και η οικογένειά του είχαν μισθώσει το ελικόπτερο.

Όπως

γίνεται γνωστό, οι τρεις συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα, ενώ προανάκριση για το περιστατικό έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και πραγματογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων.

Σημειώνεται πως το ελικόπτερο ερχόταν από τη Μύκονο και προσγειώθηκε σε ιδιωτικό ελικοδρόμιο στα Σπάτα. Από εκεί το θύμα και ο αδελφός του θα έπαιρναν ιδιωτικό τζετ μαζί με συγγενείς τους που ακολουθούσαν με άλλο ελικόπτερο και θα επέστρεφαν στη χώρα τους.

Όταν το ελικόπτερο προσγειώθηκε, ο νεαρός, κάτω από αδιευκτρίνιστες συνθήκες, πλησίασε τον έλικα του ελικοπτέρου, με αποτέλεσμα να διαμελισθεί.

Όλα έγιναν στις 6.20 το απόγευμα της Δευτέρας. Ο νεαρός χτυπήθηκε από τους έλικες του ουραίου στροφείου του σκάφους οι οποίοι συνέχιζαν να λειτουργούν, ενώ το ελικόπτερο ήταν στο έδαφος. Ο διαμελισμός του ήταν άμεσος.

Όπως γράφει η Daily Mail, οι ακριβείς συνθήκες θανάτου δεν έχουν ακόμα διευκρινισθεί, παρά το γεγονός ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έφτασαν εσπευσμένα στο σημείο. Όμως, ο 21χρονος, ο οποίος περπάτησε πίσω από τον έλικα, είχε σκοτωθεί σχεδόν ακαριαία.

Αστυνομικός που μίλησε στη Sun είπε πως “μιλάμε για μία τραγωδία που δεν έπρεπε να είχε συμβεί ποτέ. Η αιτία του δυστυχήματος παραμένει ασαφής, τι έγινε ή τι προκάλεσε την τραγωδία, από τη στιγμή που οι έλικες είναι ένας τόσο ξεκάθαρος κίνδυνος”.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μίλησε στο “MEGA” για το περιστατικό, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Την προανάκριση την έχει αναλάβει το ΑΤ Παιανίας. Ήταν ένα ελικόπτερο τύπου Bell. Τα ελικόπτερα έχουν σε δύο μέρη έλικες, πάνω, που το ανεβάζουν και το κρατούν σε πορεία, και στο πίσω μέρος, ο έλικας ουσιαστικά ισορροπεί το ελικόπτερο και η ταχύτητα των στροφών είναι πενταπλάσια των στροφών του πάνω έλικα”.

Πηγή: Thetoc.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα