Τούντορ: "Θέλω συμπαγή άμυνα που να μην δέχεται γκολ"

Ο Ιγκόρ Τούντορ ανέλαβε χθες και τυπικά για δεύτερη φορά στην καριέρα του προπονητής στην Ουντινέζε, με στόχο να την κρατήσει στην κατηγορία.
Στις πρώτες του δηλώσεις ξεκαθάρισε πως η ομάδα του θα πρέπει να βελτιωθεί αμυντικά ώστε να μην δέχεται γκολ.

«Πριν ξεκινήσουμε, θέλω να ευχαριστήσω τον διευθυντή για τα ωραία λόγια του, να πω ευχαριστώ στον σύλλογο που με εμπιστεύτηκε. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε όλοι ότι μπορούμε για να σωθεί η ομάδα. Κάθε ομάδα έχει τα δικά της προβλήματα, υπάρχει
αρκετή δουλειά που πρέπει να γίνει κι θα την κάνουμε όλοι μαζί. Είμαι πεπεισμένος ότι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα έχουμε καταφέρει να σωθούμε, όπως κάναμε και πέρυσι».

Η διακοπή δεν θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα την ομάδα ...

"Κάθε προπονητής φέρνει τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του. Πολλοί παίκτες θα απουσιάσουν από το ματς με την Τζένοα αλλά θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό με τους παίκτες που έχω στη διάθεσή μου».

Τι θα κάνατε διαφορετικά από πέρυσι;

«Μαθαίνεις από κάθε κατάσταση, ειδικά σε αυτή τη δουλειά. Το σημαντικό είναι να μαθαίνουμε γρήγορα, αλλιώς όλα γίνονται πιο δύσκολα. Για μένα είναι σημαντικό να δουλεύεις καλά μέρα με τη μέρα."

Σε σύγκριση με πέρυσι, στην ομάδα υπάρχουν πολλοί επιθετικοί παίκτες. Πως θα το διαχειριστείτε;

"Η πρώτη επιλογή θα είναι να καταλάβουμε ποιο σύστημα θα παίξουμε. Το 3-5-2 μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους. Ισχύει τόσο ως αμυντική όσο και ως επιθετική προσέγγιση. Ωστόσο, απαιτείται χρόνος για να μεταφερθεί η ιδέα του παιχνιδιού στην ομάδα. Μου αρέσει να παίζω ένα ποδόσφαιρο στο οποίο οι αποστάσεις μεταξύ των παικτών πρέπει να είναι μικρές, με μια πολύ συμπαγή άμυνα. Η ομάδα μου θα πρέπει να είναι σκληρή, συμπαγής και να μην δέχεται πολλά γκολ».

Ποια είναι τα σχέδια για την σωτηρία της ομάδας;

"Το σημαντικό θα είναι να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη της ομάδας, να παίζουμε ποιοτικά να πετυχαίνουμε γκολ για να σωθούμε».

Είναι μια περίοδος παρόμοια με πέρυσι, αλλά τώρα έχετε περισσότερο χρόνο για να το διορθώσετε. Τι αλλάξατε πέρυσι και τι θα αλλάξετε φέτος;

"Πριν από ένα χρόνο ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο αγώνων έχουμε επίσης αλλάξει τακτική, τώρα υπάρχει περισσότερος χρόνος, αλλά η ουσία δεν αλλάζει για μένα. Αρχίζω να εργάζομαι αμέσως ".

Σε σύγκριση με πέρυσι, νομίζετε ότι έχετε μια ομάδα υψηλότερης ή χαμηλότερης ποιότητας;
"Η ομάδα του περασμένου έτους είχε καλές ιδιότητες, όπως και η φετινή.
Keywords
Τυχαία Θέματα