Τούχελ: «Η ακαδημία είναι η ραχοκοκαλιά της ομάδας»

Τούχελ: «Η ακαδημία είναι η ραχοκοκαλιά της ομάδας»tbairaktΣάβ, 02/13/2021 - 02:15

Ο προπονητής της Τσέλσι, Τόμας Τούχελ, θέλει να εντάξει στην πρώτη ομάδα περισσότερους παίκτες της Ακαδημίας, ιδίως μετά τις πολύ καλές εμφανίσεις ορισμένων εξ’ αυτών στον αγώνα με την Μπάρσνλεϊ για το Κύπελλο Αγγλίας.


Ο Μπίλι Γκίλμουρ, ο Ρέις Τζέιμς και ο Τάμι Άμπραχαμ συνεργάστηκαν άριστα στο γκολ του τελευταίου, ενώ ο Κάλουμ Χάντσον-Οντόι, ήταν ακόμη ένας νεαρός παίκτης των «μπλε» που «έλαμψε» στον αγώνα,

οδηγώντας την Τσέλσι στον προημιτελικό με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.


«Η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή στο γραφείο μου για τους προπονητές και τους ανθρώπους της ακαδημίας», δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός στους δημοσιογράφους πριν από τον αγώνα της Δευτέρας με τη Νιούκαστλ για την Premier League, προσθέτοντας:


«Μου αρέσει να παρακολουθώ τα προπονητικά διπλά και τα εσωτερικά τους παιχνίδια στα άλλα γήπεδα, κάτι που δυστυχώς δεν επιτρέπεται αυτή τη στιγμή επειδή είμαστε στη “φούσκα”, οπότε είναι λίγο πιο δύσκολο από το συνηθισμένο.


Η πεποίθησή μου είναι ότι η ακαδημία, είναι η ραχοκοκαλιά οποιουδήποτε συλλόγου. Όσο περισσότερα παιδιά φτάσουν στην πρώτη ομάδα, τόσο καλύτερα είναι για την ομάδα». Η Τσέλσι ξόδεψε πάνω από 200 εκατομμύρια λίρες σε νέους παίκτες το περασμένο καλοκαίρι, με ακριβότερη επένδυση τον 21χρονο Κάι Χάβερτς που κόστισε περίπου 71 εκατομμύρια λίρες.


Ο Γερμανός μέσος δεν ανταποκρίθηκε σε απόλυτο βαθμό στις προσδοκίες μέχρι στιγμής, αλλά ο Τούχελ υπογράμμισε ότι είναι θέμα χρόνου, μέχρι να δείξει αυτά που μπορεί. «Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ποιότητα και προοπτικές στον Κάι και μπορεί να το δείξει στο γήπεδο.
Μερικοί παίκτες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν, μερικές φορές είναι μια διαδικασία δύσκολη. Είναι ένας τύπος που είναι ξεκάθαρος, ταπεινός και πολύ ταλαντούχος. Δεν υπάρχουν αμφιβολίες ότι θα το δείξει αυτό».
 

ΑΓΓΛΙΑ - Premier League - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Chelsea - Ποδόσφαιρο Off Off Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Chelsea FC ΑΓΓΛΙΑ Ο προπονητής της Τσέλσι, Τόμας Τούχελ, θέλει να εντάξει στην πρώτη ομάδα περισσότερους παίκτες της Ακαδημίας, ιδίως μετά τις πολύ καλές εμφανίσεις ορισμένων εξ’ αυτών στον αγώνα με την Μπάρσνλεϊ για το Κύπελλο Αγγλίας. Article publish on Σάβ, 02/13/2021 - 02:15 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα