Του έραψε κοστούμι… Αρμάνι! (video)

Η Ολίμπια Μιλάνο σάρωσε στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό πετυχαίνοντας σχεδόν 100 πόντους και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της στη διοργάνωση με 57-99. Ο Μάικ Τζέιμς επέστρεψε στο Φάληρο με 22 πόντους και καθοριστική εμφάνιση για τη νίκη, ενώ τον ακολούθησε ο Νεμάνια Νέντοβιτς με 20! Μεστό παιχνίδι και από τον Βλάντιμιρ Μίτσοφ των 19 πόντων. Πολύ καλή δουλειά από την περιφέρεια του Μιλάνου
με 41% (12/29), την ώρα που ο Ολυμπιακός αρκέστηκε σε δύο εύστοχα τρίποντα του Βαγγέλη Μάντζαρη με συνολικό ποσοστό 2/13 (15%)! Κορυφαίος σκόρερ και πάλι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με 15 πόντους. Εξαιρετικός ο Μάντζαρης, αλλά χωρίς συμπαραστάτες στην κρίσιμη τρίτη περίοδο! Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ φάνηκε να έχει μείνει από ενέργεια μετά τα ματς σε Ρωσία και Ισπανία, ενώ στοίχισε η απώλεια του Γιάνις Στρέλνιεκς!

Καυτός ρυθμός και Μιλουτίνοφ

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να έχει το προβάδισμα στην πρώτη περίοδο με 26-24 και πρωταγωνιστή τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος ξεκίνησε “σεληνιασμένος” το ματς σε άμυνα και επίθεση! Από πλευράς Μιλάνου ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ ήταν ο πολυτιμότερος στο ξεκίνημα, κρατώντας τους Ιταλούς κοντά στο σκορ. Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό, με την ομάδα του Πιανιτζιάνι να τρέχει όπως αναμενόταν και ο Ολυμπιακός να την ακλουθεί με επιτυχία! Ο Μάικ Τζέιμς στην επιστροφή του στο ΣΕΦ ως παίκτης της Αρμάνι δεν μίλησε τόσο εκτελεστικά στην πρώτη περίοδο, όμως βοήθησε αρκετά στο οργανωτικό κομμάτι.

Χάθηκε η μάχη της άμυνας

Η δεύτερη περίοδος ήταν κακή από πλευράς Ολυμπιακού σε ό,τι αφορά τα αμυντικά καθήκοντα των παικτών του Ντέιβιντ Μπλατ. Η περιφέρεια των Ιταλών ήταν καταγιστική και με συνεχόμενα τρίποντα των Ντελα Βάλε και Τζέιμς η διαφορά των δύο ομάδων έφτασε και τους επτά πόντους στο 18’ (37-44). Στην εξίσωση του ματς για καλό λόγο μπήκε ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος έκανε πολλή δουλειά στο επιθετικό κομμάτι, παίρνωντας τη σκυτάλη από τον Μιλουτίνοφ. Η Αρμάνι έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με προβάδισμα 41-44! Ο Άξελ Τουπάν χάρισε ένα όμορφο στιγμιότυπο σε μια από τις λίγες επιθετικές του προσπάθειες.

Άνοιξε η ψαλίδα

Ο Ολυμπιακός δεν ατάφερε να διορθώσει τα δεδομένα στην τρίτη περίοδο, η οποία αποδείχτηκε καθπριστική καθώς η Αρμάνι κατάφερε σε αυτό το διάστημα να χτίσει διαφορά δέκα πόντων! Ο Νεμάνια Νέντοβιτς έκανε σπουδαία πράγματα στο παρκέ του ΣΕΦ ενώ οι ερυθρόλευκοι χάνοντας τη μάχη των ριμπάουντ έδωσε δικαίωμα στην ιταλική ομάδα να συνεχίσει να εκετελεί με τον δικό της ρυθμό! Από την τρίτη περίοδο ξεχώρισε η τάπα του Μιλουτίνοφ στον Κουζμίνσκας!

Ολική κατάρρευση

Οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν ποτέ να επιστρέψουν στο ματς και το σκορ ξέφυγε για τα καλά, με την ομάδα του Μιλάνου να σκοράρει κατά βούληση με Τζέιμς, Κουζμίνσκας και Μίτσοφ. Το σφυγμό του Ολυμπιακού προσπάθησε να κρατήσει ζωντανό ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος είδε ένα εξαιρετικό ματς (12 π.) να πηγαίνει στο «βρόντο». Στο φινάλε ο Μάικ Τζέιμς δεν τήρησε το σύνηθες fair play και προτίμησε να επιτεθεί στα τελευταία δευτερόλεπτα, σφραγίζοντας με τρίποντο το τελικό 75-99!

Αναλυτικά τα στατιστικά.

Ήταν η πρώτη νίκη της Αρμάνι στο Φάληρο από το 2014. Ο Ολυμπιακός την επόμενη αγωνιστική (25 Οκτωβρίου) αντιμετωπίζει εντός έδρας τη Μακάμπι.
Keywords
Τυχαία Θέματα