Τον “γκρέμισε” από την κορυφή (video)

Ο Αστέρας Τρίπολης σταμάτησε το νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και πλέον οι “ερυθρόλευκοι” βλέπουν τον ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Αρκάδες καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο προηγήθηκαν με τον Ιγκλέσιας (21'), αλλά ο Ανσαριφάρντ με πέναλτι ισοφάρισε στο 38'.

Μετά το 60' ο Ολυμπιακός πίεσε και έβαλε στην περιοχή του τον Αστέρα,
χωρίς να μπορέσει να μετατρέψει σε γκολ τις ευκαιρίες τους. Ετσι το σύνολο του Παντελίδη έφτασε τους 27 βαθμούς και πλέον ισοβαθμεί στην 5η θέση με Ξάνθη και Πανιώνιο.

Αντίθετα ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο ντέρμπι με την ΑΕΚ την επόμενη Κυριακή βρισκόμενος στη δεύτερη θέση, ένα βαθμό πίσω από το “δικέφαλο του βορρά”.

Τα αρχικά πλάνα

Ο Σάββας Παντελίδης επέλεξε το 4-2-3-1 για τον Αστέρα. Τερματοφύλακας ο Αθανασιάδης, δεξί μπακ ο Κώτσιρας, ο Γιαννούλης αριστερό και Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν ανάμεσα τους,. Ιγκλέσιας και Μουνάφο στον άξονα, Τσιλιανίδης και Κυριακόπουλος Σάτα κρα και ο Τόνσο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μανιά.

Ο Όσκαρ Γκάρθια παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-4-1-1. Ο Προό κάτω από τα δοκάρια έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Φιγκέιρας, Ενγκελς, Σισέ και Κούτρη. Ρομαό και Ζιλέ τα αμυντικά χαφ με τον Πάρντο στα δεξιά, τον Μάριν αριστερά και τον Μιραλάς κοντά στον Ανσαριφάρντ.

Καλύτερος ο Αστέρας, ισόπαλο το ημίχρονο

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν πιο ουσιαστικός από την έναρξη του αγώνα. Το σύνολο του Παντελίδη είχε εγκλωβίσει τους “ερυθρόλευκους” και δεν τους επέτρεπε να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα. Οι γρήγορες μπαλιές από τους γηπεδούχους δημιουργούσε προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα και με αυτό το πλάνο οι Αρκάδες κατάφεραν να πάρουν γρήγορα κεφάλι στο σκορ. Ο Τσιλιανίδης εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά και ο Ιγκλέσιας πιο ψηλά από Ενγκελς και Σισέ, με κεφαλιά έγραψε το 1-0 στο 21'.

Ο Γκαρθία βλέποντας την ομάδα του με πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή και χωρίς παιχνίδι από τον άξονα επέλεξε να περάσει τον Μιραλάς στο αριστερό άκρο και τον Μάριν σε ελεύθερο ρόλο. Ο Ολυμπιακός έγινε λίγο πιο κινητικός από τα άκρα, αλλά οι καλύτερες του ευκαιρίες προήλθαν από στημένες φάσεις ,ε τον Βέλγο άσο στο 29' να στέλνει την μπάλα ξυστά από το δεξί δοκάρι και στο 31' να “σημαδεύει” το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη.

Τελικά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 38' ο Τριανταφυλλόπουλος ανέτρεψε τον Ανσαριφάρντ και ο Ιρανός από την άσπρη βούλα έφερε το ματς στα ίσια. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες (1-1), αν και ο Αστέρας είχε στα τελευταία λεπτά δύο καλές στιγμές για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα.

Αντέδρασε αργά...

Αν και το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Μιραλάς να απειλεί στο 52' για το 2-1, η συνέχεια άνηκε στον Αστέρα. Οι Αρκάδες είχαν πάρει ξανά τα ηνία της μεσαίας γραμμής και εκμεταλλευόμενοι τα πολλά λάθη του Ρομαό παρέμεναν κοντά στην περιοχή του Προτό και πίεζαν.

Μετ'α το 60' ο Ολυμπιακός ξεκίνησε να μεταφέρει την πίεση στην απέναντι πλευρά. Ο Γκαρθία φόρτωσε τον άξονα του με τον Οτζίτζα, ο οποίος βοήθησε πάρα πολύ στην κυκλοφορία της μπάλας και ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που οι “ερυθρόλευκοι” εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του Αθανασιάδη. Ο τελευταίος όποτε η άμυνα του δεν κατάφερνε να σταματήσει τους πρωταθλητές, αναλάμβανε δράση με κορυφαία απόκρουση του στο σουτ του Ζιλέ.

Τα νεύρα πολλά, οι δυνατές μονομαχίες τον πρώτο λόγο -ο Αστέρας ζήτησε πέναλτι για ανατροπή του Μανιά από τον Σισέ-, με αποτέλεσμα το 1-1 να παραμείνει μέχρι το τέλος.

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)
Κίτρνες κάρτες: Κυριακόπουλος, Καλτσάς, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Ντουντού, Σελίν-Φιγκέιρας, Σισέ, Ρομαό

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Σελίν, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (64΄ Ισνάλδο), Τόνσο, Κυριακόπουλος (74΄ Ντουντού), Μανιάς (84΄ Καλτσάς).
Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Φιγκέιρας, Ένχελς, Σισέ (85΄ Τζούρτζεβιτς), Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ, Πάρντο (70΄ Οφίε), Μάριν (46΄ Φορτούνης), Μιραλάς, Ανσαριφάρντ.
Keywords
Τυχαία Θέματα