Τον απέλυσε η… Data!

Η Τουλούζ προβιβάστηκε το περασμένο καλοκαίρι στη Ligue1 με προπονητή τον Φιλίπ Μοντανιέ. Τίτλος. Στη δεύτερη κατηγορία.

Η Τουλούζ κατέκτησε το Κύπελλο Γαλλίας ως νεοφερμένη στην κατηγορία, με το απίθανο 5-1 απέναντι στην Ναντ στο Παρίσι με προπονητή τον Μοντανιέ. Τίτλος. Και έξοδος στην Ευρώπη.

Η Τουλούζ ολοκλήρωσε τη σεζόν στην 13η θέση της βαθμολογίας με 48 βαθμούς, 13 περισσότερους από την τέταρτη από το τέλος ομάδα

στη βαθμολογία. Σε δύσκολη σεζόν με τέσσερις ομάδες να υποβιβάζονται μετά την απόφαση αναδιάρθρωσης όλων των κατηγοριών στη Γαλλία.

Η Τουλούζ απέλυσε τον Μοντανιέ και τον αντικατέστησε με τον άπειρο Ισπανό, 39 ετών, Κάρλες Μαρτίνεθ Νόβελ, τον οποίο προσέθεσε στο δυναμικό της τον περασμένο Δεκέμβριο από τις ακαδημίες της Μπαρσελόνα, στη θέση του Ντεμπέβ, στενού συνεργάτη του Μοντανιέ.

Γιατί απολύθηκε ο Μοντανιέ; Η Τουλούζ και πολύ καλό ποδόσφαιρο έπαιξε και Κύπελλο Γαλλίας πήρε και άνετη στην κατηγορία παραμονή εξασφάλισε.

Γιατί απολύθηκε ο Μοντανιέ; Γιατί η… data (βάση δεδομένων, moneyball) την οποία συμβουλεύεται με θρησκευτική ευλάβεια ο κουμανταδόρος της ομάδας, πρόεδρος Νταμιέν Κομολί είχε προδιαγεγραμμένη πορεία για την ομάδα και βάσει οικονομικών, αθλητικών και αγωνιστικών δεδομένων σε συνδυασμό με χαρακτήρες ποδοσδφαιριστών, η θέση της Τουλούζ στο πρωτάθλημα έπρεπε να είναι η 11η! Κοινώς, η data απέλυσε τον Μοντανιέ!

Στην ερώτηση αν η data είχε προδιαγράψει την πορεία Κυπέλλου και είχε βγάλει την Τουλούζ Κυπελλούχο, η data δεν απάντησε. Και ο Κομολί έκανε τον Κινέζο…

Keywords
Τυχαία Θέματα