Τόμας: «Μπήκα στον πειρασμό...» (video)

Με τη γλώσσα της αλήθειας μίλησε ο ΝτεΣόν Τόμας μετά το τέλος του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μπασκόνια, στην εκπομπή Super Euroleague των καναλιών novasports.

Αν είναι μισή νίκη επειδή δεν πήρε τη διαφορά ο Παναθηναϊκός;
«Ναι στο δεύτερο ημίχρονο δεν παίξαμε το ίδιο καλά. Έπαιξαν
καλύτερα και κατάφεραν να καλύψουν τη διαφορά. Αλλά ακόμη έχουμε μία ευκαιρία. Θα πρέπει να πάμε στο Μιλάνο για να νικήσουμε με περισσότερους από τρεις πόντους διαφορά. Αν κάνουμε τρεις νίκες, τότε κατά 99% θα προκριθούμε».

Τι έγινε στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου; Μήπως επηρεάστηκαν από τον ενθουσιασμό που είχαν από την έκβαση του πρώτου ημιχρόνου όπου ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 21 πόντους;
Εγινε και λίγο από αυτό. Βλέπαμε και τον κόσμο που είχε μπει στην εξίσωση. Θέλαμε λολοι να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Αυτό μας οδήγησε σε αρκετά λάθη τα οποία η άλλη ομάδα τα εκμεταλλεύτηκε. Πέτυχαν πολλούς πόντους. Έκαναν ένα σερί στο οποίο δεν μπορέσαμε να απαντήσουμε. Έτσι μας έφθασαν και μας πέρασαν και ένα καλάθι. Στο τέλος αυτό που κρατάμε είναι η νίκη και το πώς θα το διαχειριστούμε από εδώ και έπειτα».

Αν κατά ένα μεγάλο ποσοστό η πτώση του δευτέρου ημιχρόνου ήταν προϊόν κάποιων λανθασμένων επιλογών που έκαναν στην επίθεση;
«Ναι, φταίει και αυτό. Ενδεχομένως προσπαθήσαμε να κάνουμε ορισμένες εντυπωσιακές ενέργειες. Ακόμη και εγώ, δεν το κρύβω, μπήκα σε αυτήν την παγίδα. Τελικά γύρισαν στο παιχνίδι. Δεν καταφέραμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό. Να πάρουμε τα σουτ που μας έδωσαν, να γυρίσουμε καλά τη μπάλα και όχι να κάνουμε αυτό που έπρεπε».

Για το τι τους είπε ο κόουτς Πιτίνο στα αποδυτήρια:
«Τους περασμένους δύο μήνες ο κόουτς μάς βοήθησε πάρα πολύ. Έχει δώσει απίστευτο κίνητρο. Σε αυτόν οφείλεται η εικόνα που έχουμε σαν ομάδα. Οπότε και όταν είναι θυμωμένος, μας λέει πράγματα τα οποία είναι πάρα πολύ σωστά. Χάσαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Κάναμε πολλές λάθος πάσες. Ο αντίπαλος τις εκμεταλλεύτηκε. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να τον ακούμε και να συνεχίζουμε. Γιατί πάντα, ακόμα και όταν είναι θυμωμένος, μας δίνει κίνητρο για να παίζουμε καλύτερα».
Keywords
Τυχαία Θέματα