Το..."άστρο" του Μαστούρ

Το..."άστρο" του ΜαστούρmkouzoulΚυρ, 12/27/2020 - 14:00

“Ο επόμενος κάτοχος της χρυσής μπάλας” 

“Η Μίλαν απέκτησε ένα wonderkid”! 

“Είναι ο επόμενος Ροναλντίνιο”  

Δεν υπήρχε τέλος, στην λίστα των κομπλιμέντων που ακούγονταν για τον Χακίμ Μαστούρ, παίκτης που πέρασε και από το πρωτάθλημα της Super League!  

Κανείς δεν μπορούσε ν΄αγνοήσει το σπουδαίο ταλέντο του νεαρού, όμως τι ακριβώς συνέβη στον Χαμίκ Μαστούρ; 

ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ 

Ρεάλ Μαδρίτης,  Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα, Ίντερ!  

Οι

καλύτερες ομάδες στον κόσμο, ήθελαν να τον αποκτήσουν το 2014! Η Μίλαν ήταν αυτή που τελικά κατάφερε να αποκτήσει το next best thing του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. 

Ο Μαστούρ ήταν μόλις 14 όταν θεωρούνταν ο καλύτερος νεαρός ταλαντούχος ποδοσφαιριστής. Φαίνονταν πως ήταν απλά θέμα χρόνου, αυτό το 14χρονο παιδί με ρίζες από το Μαρόκο, να φτάσει στην κορυφή του κόσμου!  

Στα 15του έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι με την Κ21 της Μίλαν! Αναμφισβήτητα εντυπωσιακό ξεκίνημα. Ένα χρόνο αργότερα βρέθηκε στην επαγγελματική ομάδα της Μίλαν. Μάλιστα έσπασε το ρεκόρ του μικρότερου σε ηλικία ποδοσφαιριστή που βρέθηκε στην πρώτη ομάδα, ρεκόρ που κρατούσε ο θρύλος, Πάολο Μαλντίνι!  

Η ζωή του από εκείνο το σημείο και έπειτα φάνηκε να εκτοξεύεται!  

Η Εθνική του Μαρόκο έδωσε αγώνα και κατάφερε να τον πείσει ν΄αγωνιστεί γι΄αυτήν. Ο Μαστούρ έγινε μάλιστα ο μικρότερος σε ηλικία που αγωνίστηκε ποτέ στην Εθνική του Μαρόκο! Σε ηλικία 16 ετών και 363 ημερών συμμετείχε στο ματς για τα προκριματικά του Κυπέλου Αφρικής κόντρα στην Λιβύη.  

ΧΟΡΗΓΟΙ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ 

Ποιος δεν θα ήθελε να επενδύσει στο ανερχόμενο αστεράκι του ποδοσφαίρου;  

Οι χορηγοί προσέγγισαν τον Μαστούρ με αρκετά εκατομμύρια! Nike, Redbull και το χρήμα μπήκε για τα καλά στην ζωή του νεαρού. Αποτέλεσμα αυτού, να δίνει περισσότερο βάρος σε αυτά και ν΄αφήσει στην άκρη την αθλητική του ζωή. Έγινε ένα προϊόν του μάρκετινγκ, που είχε αφήσει το ποδόσφαιρο σε δεύτερη μοίρα.  

Η Μίλαν το αντιλήφθηκε και τον παραχώρησε με την μορφή δανεισμού στην Μάλαγα, ώστε ν΄ανακαλύψει ξανά την αγάπη του για το ποδόσφαιρο. Το αποτέλεσμα; 1 ματς κανένα γκολ.  

Η Μίλαν τον έδωσε ξανά δανεικό, αυτή την φορά στην Ολλανδία και την Τσβόλε. Ούτε εκεί φάνηκε να  ξυπνά η αγάπη του για το ποδόσφαιρο. Έξι αγώνες, κανένα γκολ.  

Η κατάσταση ήταν κρίσιμη. Ο νεαρός δεν έδειχνε κανένα ενδιαφέρον. Η Μίλαν πήρε την απόφαση να τον παραχωρήσει με μεταγραφή παρά το γεγονός πως δεν είχε αγωνιστεί ούτε σ΄ένα παιχνίδι.  

Ο Μαστούρ βρέθηκε με μεταγραφή στη Λαμία! Το 2018 ο δρόμος για τον Μαροκινό τον έφερε στη Λαμία, προκαλώντας μεγάλη εντύπωση σε όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου, που γνώριζαν την αξία του Μαστούρ!  Αν και η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι τον γνώριζαν από το Football Manager!

Θεωρητικά ένα παίκτης της κλάσης του Μαστούρ, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να ενσωματωθεί στην ομάδα της Λαμίας, να κάνει τη διαφορά και να ξεκινήσει μια νέα καριέρα.  

Όπως είπαμε...θεωρητικά καθώς πρακτικά αγωνίστηκε σε έξι ματς και δεν σκόραρε ούτε ένα γκολ. Μάλιστα, ίσως κανείς πλέον να μην θυμάται πως ο Μαστούρ πέρασε από τη Λαμία. Μάλιστα ο παίκτης αγνοείτο για αρκετό καιρό μέχρι ο πατέρας του ν΄αναφέρει πως αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Η αλήθεια ενδεχομένως να είναι κάπου στη μέση, όμως ο Μαστούρ έφυγε και δεν επέστρεψε ποτέ στη Φθιώτιδα.  

Το 2019 πήρε την απόφαση να αφήσει τα μεγάλα σαλόνια σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα και να βρεθεί στην πρώτη του ομάδα την Ρετζίνα με στόχο να κάνει επανεκκίνηση στην καριέρα του. 

Η ομάδα ήταν στην τρίτη κατηγορία της Ιταλίας, δηλαδή αποτελούσε ένα καλό εφαλτήριο για τη νέα καριέρα του Μαστούρ, απαλλαγμένος από το άγχος και την πίεση.  

Το ταλέντο του δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ σωστά, πρόλαβε να παίξει λίγο λιγότερα από 15 επαγγελματικά ματς χωρίς να σκοράρει κανένα γκολ. Πρόλαβε όμως σε μικρή ηλικία να γίνει ένας celebrity με αρκετά λεφτά.  

Τη σεζόν 2020-2021, κατάφερε να σκοράρει με την Ρετζίνα στο Κύπελλο Ιταλίας! Πλέον στην SerieB έχει 14 συμμετοχές με την ομάδα χωρίς όμως κάποιο γκολ.  

Θα μπορέσει ο Μαστούρ να βρει τον δρόμο του και να δείξει την πραγματική του αξία; Μόνο ο χρόνος μπορεί να μας απαντήσει σε αυτό το ερώτημα.  

 

 

ΙΤΑΛΙΑ - Serie A - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Λαμία - Ποδόσφαιρο Milan- Ποδόσφαιρο Off Off mkouzoul Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Λαμία Ο Μαστούρ, από wonderkid, είδε το άστρο του, να σβήνει απότομα. Ο 22χρονος, που κατάφερε να μην τον θέλει καμία ομάδα. Article publish on Κυρ, 12/27/2020 - 14:00 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα