Το θαύμα της Λουκέρνης!

Οι Βέλγοι εκκίνησαν εντυπωσιακά, καθώς προτού φύγει το πρώτο εικοσάλεπτο είχαν πετύχει δύο γκολ με τον Τοργκάν Αζάρ (2’, 17’) δίνοντας την αίσθηση πως το βράδυ στη Λουκέρνη θα ήταν εύκολο για την τριταθλήτρια κόσμου.

Ωστόσο, για πολλοστή φορά η εθνική Ελβετίας απέδειξε πόσο μαχητικό σύνολο είναι, φτάνοντας στην ανατροπή πριν από την ανάπαυλα με (αυστηρό) πέναλτι του Ροδρίγες στο 26’ και δύο γκολ του Σεφέροβιτς (31’ και 44’).

Εντούτοις για να προκριθούν οι
γηπεδούχοι χρειάζονταν νίκη με διαφορά δύο γκολ. Κάτι που συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο για την ολοκλήρωση του…θαύματος. Ο Ελβέντι –είχε κάνει τεράστιο λάθος στο πρώτο γκολ των Ελβετών- στο 62’ έκανε το 4-2 για να έρθει στο 84’ ο Σεφέροβιτς με το τρίτο γκολ του στη βραδιά να διαμορφώσει το τελικό 5-2 δίνοντας την πρωτιά του δευτέρου ομίλου της League A στην εθνική Ελβετίας και βεβαίως το εισιτήριο για την τελική φάση του νεοσύστατου θεσμού, εκεί όπου ήδη περιμένουν οι Αγγλία και Πορτογαλία.

Ο Χάρις Σεφέροβιτς έγινε ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει τρία γκολ απέναντι στους Βέλγους σε επίσημο ματς, μετά τον Ίγκορ Μπελάνοφ στο Βέλγιο-Σοβιετική Ένωση 4-3 για τη φάση των "16" στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986!

Ελβετία (4-4-1-1): Ζόμερ - Εμπαμπού, Ελβέντι, Κλόζε, Ροδρίγες - Φερνάντες, Τζάκα (αρχ.), Φρόιλερ (79’ Ζακάρια), Τσούμπερ - Σακίρι – Σεφέροβιτς (90+2’ Αιέτι)

Προπονητής: Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς

Βέλγιο (3-4-3): Κουρτουά - Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Μπογιάτα - Μενιέ (90+1’ Ορίγκι), Τίλεμανς, Βιτσέλ, Σαντλί (65’ Μπατσουαγί) - Ε. Αζάρ (αρχ.), Τ. Αζάρ, Μέρτενς

Προπονητής: Ρομπέρτο Μαρτίνεθ
Keywords
Τυχαία Θέματα