Το τέλος της καριέρας των Μέσι, Ρονάλντο, Τιάγκο Σίλβα και Σουάρες…

Δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές που έχουν αναφερθεί στο τέλος της καριέρας τους είτε με χιουμοριστικό τρόπο, είτε κάνοντας λόγο για τις αιτίες που θα τους οδηγήσουν σε αυτή την απόφαση μελλοντικά.

Αυτά είναι κάποια από τα μεγάλα ονόματα που έκαναν λόγο για το τέλος τους μέσα στα γήπεδα:

Λιονέλ Μέσι: «Θα σταματήσω από το ποδόσφαιρο όταν δεν θα μπορώ να αποδώσω»

Ο Λιονέλ Μέσι σε πρόσφατη συνέντευξη του στο podcast Big Time, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε

στη στιγμή που θα σταματήσει το ποδόσφαιρο αναφέροντας πως όταν ο ίδιος νιώσει ότι δεν μπορεί να δώσει όσα θέλει και δεν τον ικανοποιεί πια αυτό που κάνει και αγαπάει θα αποσυρθεί. Μάλιστα ο Αργεντινός σταρ τόνισε πως δεν είναι κάτι που έχει στα πλάνα του ακόμα καθώς θέλει να παίζει για λίγο ακόμα.

«Ξέρω ότι τη στιγμή που θα νιώσω ότι δεν είμαι πια σε θέση να αποδώσω, ότι δεν διασκεδάζω πια ή δεν βοηθάω τους συμπαίκτες μου, θα σταματήσω. Είμαι πολύ επικριτικός με τον εαυτό μου, ξέρω πότε είμαι καλός, πότε κακός, πότε παίζω καλά και πότε άσχημα. Όταν αισθανθώ ότι ήρθε η ώρα να κάνω αυτό το βήμα, θα το κάνω χωρίς να σκέφτομαι την ηλικία. Αν αισθάνομαι καλά, θα προσπαθήσω να συνεχίσω να αγωνίζομαι γιατί αυτό μου αρέσει και αυτό ξέρω να κάνω»

Δεν έχω σκεφτεί ακόμα τι θα κάνω όταν αποσυρθώ, σήμερα προσπαθώ να απολαμβάνω μέρα με τη μέρα τις στιγμές, χωρίς να σκέφτομαι το παραπέρα. Δεν έχω κάτι ξεκάθαρο ακόμα, ελπίζω να συνεχίσω να παίζω για λίγο ακόμα. Όταν έρθει η ώρα σίγουρα θα βρω τον δρόμο για αυτό που με ικανοποιεί και μου αρέσει και έναν νέο ρόλο. Σε αθλητικό επίπεδο ήμουν τυχερός που κατάφερα να πραγματοποιήσω όλα μου τα όνειρα και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσα να ζητήσω περισσότερα. Δόξα τω Θεώ που μου έδωσε τόσα πολλά σε επαγγελματικό και ανθρώπινο επίπεδο, καθώς και με την οικογένειά μου, τους φίλους μου».

Κριστιάνο Ρονάλντο: «Θα σταματήσω το ποδόσφαιρο σύντομα… εννοώ σε 10 χρόνια»

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ακόμη ένας παίκτης που αναφέρθηκε στο κομμάτι αυτό στο πλαίσιο συζήτησης στα Globe Soccer Awards στο Ντουμπάι. Ο Πορτογάλος άσος όταν ρωτήθηκε για την πιθανή αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο απάντησε με χιουμοριστικό τρόπο που κανείς δεν περίμενε, Συγκεκριμένα ανέφερε πως αυτό μπορεί να γίνει σε 10 χρόνια από τώρα δείχνοντας σε όλους πως δεν είναι κάτι που έχει ακόμη στα πλάνα του.

«Τη στιγμή που τελειώσω, δεν ξέρω για να είμαι ειλικρινής. Φυσικά θα είναι σύντομα, σύντομα, εννοώ σε 10 χρόνια.. “Όχι, αστειεύομαι, δεν ξέρω, θα δούμε.”

Τιάγκο Σίλβα: «Το τέλος της καριέρας μου πλησιάζει και δεν είναι εύκολο»

Ο Τιάγκο Σίλβα σε δηλώσεις του έκανε γνωστό ότι το τέλος της καριέρας του είναι κοντά καθώς είναι κάτι που θα ανακοινώσει ο ίδιος ενδεχομένος στο τέλος της σεζόν.

«Το τέλος της καριέρας μου πλησιάζει και αυτό δεν είναι κάτι εύκολο. Πρέπει να σκεφτείς το πότε θα αποσυρθείς από την ενεργό δράση, ποιος θα είναι ο τελευταίος σου σύλλογος, την οικογένεια, τα παιδιά μου που παίζουν ποδόσφαιρο στην Τσέλσι.

Είμαι συγκεντρωμένος στο να απολαύσω την τελευταία χρονιά του συμβολαίου μου με την Τσέλσι. Δεν γνωρίζω τι θα γίνει την επόμενη σεζόν, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος με την καριέρα μου».

Λουίς Σουάρες: «Η Ίντερ Μαϊάμι θα είναι η τελευταία ομάδα της καριέρας μου»

Ο Λουίς Σουάρες σε podcast στο «La Mesa de los Galanes», προανήγγειλε την απόσυρση του μετά τη λήξη του συμβολαίου του με την Ίντερ Μαϊάμι. Ο Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής φαίνεται ότι έχει σκεφτεί καλά την περίοδο που θα αποχωρήσει κάτι το οποίο έκανε γνωστό και στο κοινό του.

«Η Ίντερ Μαϊάμι θα είναι η τελευταία μου ομάδα στην καριέρα μου. Η οικογένειά μου γνωρίζει ήδη την απόφασή μου. Δεν ξέρω ακόμα την ημερομηνία, αλλά αυτό είναι το τελευταίο βήμα της καριέρας μου ως παίκτης».

Keywords
Τυχαία Θέματα