Το πρόβλημα που σόκαρε τον Αουγκούστο πριν δύο χρόνια (pic)

Πριν από περίπου δύο χρόνια... Στις 5 Φεβρουαρίου 2017 η Φλουμινένσε κέρδισε την Πορτουγκέσα με 3-0. Μετά το τέλος του αγώνα, στα αποδυτήρια, ο Ντάγκλας Αουγκούστο που έπαιζε τότε στη Φλουμινένσε, ένιωθε περίεργα. Τα μάτια του είχαν κοκκινίσει. Ο ίδιος έχει πει:
«Ηταν παράξενο. Νόμιζα ότι ήταν κάποια αλλεργία. Πήγα να κοιμηθώ αλλά ξύπνησα με αφόρητους πόντους. Ήταν η πρώτη φορά που δεν ήξερα τι ήταν. Οι πόνοι ήταν κυρίως στα πόδια και τις αρθρώσεις».
Για περίπου 3 μήνες από τότε, μέχρι τα τέλη Μαϊου δεν μπορούσε να κοιμηθεί, δεν μπορούσε να περπατήσει. Χρειάστηκε να κυκλοφορεί
και με αναπηρική καρέκλα. Η αντιδραστική αρθρίτιδα που τον ταλαιπώρησε τον γέμισε με άγχος. Και αυτόν και τους δικούς του.
Από τότε που το αντιμετώπισε με μια ιδιαίτερα δαπανηρή θεραπεία είναι καλά. Ο Αουγκούστο δεν έχει προβλήματα με τραυματισμούς. Τίποτα. Εκείνη όμως η περίοδος ήταν πολύ δύσκολη. Και είναι και η περίοδος που ερευνά, μελετά και εξετάζει ο ΠΑΟΚ που θέλει να συνεχίσει με τον πδοοσφαιριστή γνωρίζοντας όμως τα πάντα για αυτόν. Η θεραπεία είχε να κάνει με φάρμακο από την Αμερική, μια ενέσιμη ουσία. Κάθε εβδομάδα έκανε δύο ενέσεις με την κάθε μια να κοστίζει 9000 δολάρια.
Το έκανε για έναν ολόκληρο χρόνο, μέχρι τον Ιούνιο του 2018. Πλέον δεν ένιωθε πια κανέναν πόνο.
"Ηταν η χειρότερη περίοδος της ζωής μου. Δεν μπορεί να το διαχειριστεί ο καθένας όλο αυτό. Αλλά τελείωσε, έχω ιαθεί. Φοβόμουν ότι θα πρέπει να σταματήσω το ποδόσφαιρο, αλλά είμαι πολεμιστής", λέει.

Η σχέση με τον Θεό δυνάμωσε. Το τατουάζ στο στήθος του (παραπάνω φωτογραφία) γράφει: "Ο Θεός μάς πιστεύει". Στους γιατρούς έστειλε δύο φανέλες του και λέει πως... "αν δεν υπήρχαν αυτοί, δε θα έπαιζα ποτέ ξανά".
Γύρισε στα γήπεδα. Γύρισε στο ποδόσφαιρο που αγαπά.
Keywords
Τυχαία Θέματα