Το Περιστέρι περιμένει το «ναι» του Σπανούλη

Εν αναμονή της απάντησης του Βασίλη Σπανούλη να αρχίσει την προπονητική σταδιοδρομία από τον πάγκο του Περιστερίου, την επόμενη σεζόν, είναι η διοίκηση των δυτικών προαστίων με τις πληροφορίες να πυκνώνουν για την θετικότητα της συνεργασίας που αποτελεί τον μεγάλο στόχο των «κυανοκίτρινων».

Ο Σπανούλης μετρά τις προδιαγραφές που του δίνει το Περιστέρι στο οικονομικό σκέλος του σχεδιασμού της ομάδας, γιατί δεν επιθυμεί στην πρώτη επαγγελματική ενασχόληση του με την

προπονητική, να μην έχει τα περιθώρια μεταγραφικών κινήσεων που θα κατακτήσουν την ομάδα του Περιστερίου σε πρωταωνιστικό επίπεδο και ενώ παράλληλα, δεν μπορεί από την πλευρά της ΚΑΕ να γίνει οικονομική υπέρβαση για την οποία δεν θα υπάρξουν αντοχές υλοποίησης της.

Το θέμα δεν είναι οι οικονομικές αποδοχές του Σπανούλη, αλλά το ποσό που διατεθεί υπεράνω των εγγυημένων εσόδων που θα έχει το Περιστέρι, όπως και όλες οι ομάδες της Basket League, από το μερίδιο του στα τηλεοπτικά έσοδα, την χορηγική ονοματοδοσία του πρωταθλήματος και την απόδοση ποσοστού από τα κέρδη της Πολιτείας στην φορολόγηση των στοιχηματικών εταιριών.

Σύμφωνα με πληφορορίες, το Περιστέρι που δεν πρόκειται να κάνει διαχείριση εσόδων-εξόδων, θα πρέπει να προσθέσει στον προϋπολογισμό του, 250-300 χιλιάδες ευρώ για να υλοποιηθεί το σχέδιο με τον Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο.

Ο Σπανούλης πιστεύει ότι το Περιστέρι, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες στην δημιουργία ομάδας, μπορεί να καταστεί η τρίτη ομάδα της Βasket League και να επιστρέψει στην εποχή της δεκαετίας του ’90, όταν αποτελούσε μια από τις δυνάμεις του ελληνικού μπάσκετ.

Οι συζητήσεις και οι εξελίξεις είναι καθημερινές στην επικείμενη συνεργασία Περιστερίου-Σπανούλη, αλλά δεν υπάρχει κατάληξη σε συμφωνία. Η τρέχουσα εβδομάδα θα είναι καθοριστική για την ευόδωση ή όχι της συνεργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα