Το παζλ, η εικόνα, ο Πεπ και ο τίτλος!

Λείπει ο Ντίας. Παίζει στόπερ ο Στόουνς και κάνει παιχνίδι στο έξι. Μόλις τραυματίζεται, πάει δεξί στόπερ από αριστερό ο Ακάντζι και κάνει παιχνίδι στο έξι. Αριστερό στόπερ από μπακ ο Ακέ και στη θέση του αλλαγή μπαίνει ο Γκβάρντιολ. Τα κομμάτια του παζλ μετακινούνται, η εικόνα μένει ίδια.

Με την κίνηση του Γουόκερ σε φάση κατοχής στο έξι δίπλα σε Στόουνς/Ακάνζτι, το σχήμα έχει, στο ρίσκο του, δυο στόπερ, δυο εξάρια, τον Μπερνάρντο Σίλβα μόνο του δεξιά, τον Γκρίλις μόνο του αριστερά και όλη την υπόλοιπη παρέα να…

σβουρίζει συνεργαζόμενη αρμονικά μεσοεπιθετικά. Έργο τέχνης.

Και κάπως έτσι, απλά, μεθοδικά, η Μάντσεστερ Σίτι της μιας νίκης σε έξι ματς για πρώτη φορά από το 2017, η πρωταθλήτρια Αγγλίας και Ευρώπης και κόσμου επέστρεψε στην πραγματικότητα της Πρέμιερ Λιγκ με πέρασμα εντυπωσιακό από την έδρα της φορμαρισμένης Έβερτον με 3-1 με ανατροπή! Η τρίτη στη σεζόν εκτός έδρας.

Αγωνιζόμενη χωρίς Ντίας στην άμυνα, χωρίς τον ιδιοφυή Ντε Μπρόινε στα χαφ καιρό τώρα, χωρίς τον ταχύτατο Ντοκού στα φτερά, χωρίς Χάαλαντ για έκτο σερί ματς στο πρωτάθλημα! Και μόνο η απουσία του Βέλγου είναι ικανή για αποσυντονισμό.

Και με 37 βαθμούς και χρωστούμενο ματς με την Μπρέντφορντ λόγω Παγκοσμίου Κυπέλλλου Συλλόγων, η λογική την θέλει στο -2 από την κορυφή και τη Λίβερπουλ (42 βαθμοί), μετά την εντός έδρας ήττα της Άρσεναλ (40) από την υποψήφια Ευρωπαία Γουέστ Χαμ του σκόρερ Μαυροπάνου!

Δεν είναι απλώς σε απόσταση βολής, είναι το μεγάλο φαβορί για το τέταρτο σερί πρωτάθλημα (και λόγω των εντυπωσιακών φίνις), για πρώτη φορά στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ. Μετά μάλιστα τον 19ο τίτλο στις 14 τελευταίες σεζόν στην Τζέντα επί της Φλουμινένσε. Και τον 16ο του Γουαρδιόλα στο κλαμπ.

Ο Πεπ των 16 τίτλων στο Μάντσεστερ περιμένει απλώς την επιστροφή βασικών στελεχών για να ξαναμοντάρει τη μηχανή. Η οποία… έχασε λάδια με Τότεναμ, Κρίσταλ Πάλας, Τσέλσι και Λίβερπουλ στο φινάλε των αγώνων, δεχόμενη ισοφάριση στις καθυστερήσεις σε τρία από τα τέσσερα ματς!

Σημασία συνεπώς δεν έχει αν λείπει ο Ντίας και οι υπόλοιποι. Το παζλ μετακινείται. Η εικόνα μένει ίδια.. Η Σίτι είναι εδώ…

Keywords
Τυχαία Θέματα