Το παράδοξο των αριθμών

Στο ίδιο έργο θεατές έμειναν οι φίλοι του Ολυμπιακού στα δύο εντός έδρας ντέρμπι του πρώτου γύρου. Τόσο με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, όσο και με τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε τον έλεγχο του αγώνα, δημιουργώντας ουκ ολίγες ευκαιρίες, την ώρα που η άμυνά του δεχόταν ελάχιστη πίεση.

Μετρήστε: με τον ΠΑΟΚ οι τελικές ήταν 23-4, ενώ στο ντέρμπι των «αιωνίων» 21-3. Ωστόσο, οι
«ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν δύο γκολ (ένα τέρμα κάθε 3,5 τελικές), ενώ πέτυχαν μόλις ένα σε 44 τελικές προσπάθειες! Τελική συγκομιδή, μόλις ένας βαθμός κόντρα στους «πράσινους», αφού γνώρισαν την ήττα από τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας

Ο Ποντένσε με τον οποίο συνομιλήσαμε στα αποδυτήρια του φαληρικού γηπέδου μετά το τέλος του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, δεν μπόρεσε να δώσει εξήγηση. Όμως, παρά το γεγονός πως μετά το ένα τρίτο του πρωταθλήματος άνοιξε ξανά η ψαλίδα στο βαθμολογικό πίνακα από τον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο (με τον οποίο παίζει σε 15 μέρες στο Περιστέρι), αισιοδοξεί ότι η ομάδα του θα μπορέσει να ανατρέψει στη συνέχεια την εις βάρος της κατάσταση.

Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός δεν αξιοποιεί το πρώτο ημίχρονο, με μοναδική εξαίρεση το ευρωπαϊκό ματς με την Ντουντελάνζ. Από την άλλη πλευρά, δεν παρατάει κανένα παιχνίδι και μοχθεί έως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Είναι θέμα νοοτροπίας αλλά και καλής φυσικής κατάστασης.

Πρόκειται για μία νέα ομάδα που ψάχνει να βρει την ισορροπία της. Και εμείς θα επαναλάβουμε την άποψή μας, όσο κουραστικοί και αν γινόμαστε: ένα καινούργιο σύνολο δεν αποδίδει καρπούς σε λίγους μήνες, αλλά σε βάθος χρόνου. Τουλάχιστον αυτό επιβάλλει η ποδοσφαιρική λογική…

Κλείνοντας, θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου φιλάθλου του Ολυμπιακού που άφησε την τελευταία του πνοή στην εξέδρα του Καραϊσκάκη, λίγο πριν από το τέλος του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Και περαστικά στον Σωκράτη Διούδη που «πάγωσε» τους πάντες με τον τραυματισμό του. Το χειροκρότημα των φίλων του Ολυμπιακού προς τον γκολκίπερ των «πρασίνων», μας θυμίζει πως στο τέλος της ημέρας περισσότερα είναι αυτά που μας ενώνουν από όσα μας χωρίζουν. Και υπό αυτό το πρίσμα, ίσως μπορέσουμε στο μέλλον να έχουμε καλύτερο ποδόσφαιρο στα μέρη μας.
Keywords
Τυχαία Θέματα