Το παράδοξο της Σεβίλλης

Η παράδοση δεν είναι υπέρ των «ερυθρόλευκων». Στα προηγούμενα 15 ταξίδια τους στην Ισπανία, ουδέποτε επέστρεψαν με το τρίποντο, γνωρίζοντας 13 ήττες και αποσπώντας δύο ισοπαλίες από την Λα Κορούνια στη Γαλικία. Ωστόσο, ακόμη και αν πάρουν τους τρεις βαθμούς για πρώτη φορά επί ισπανικού εδάφους στο ματς με την Μπέτις στην Ανδαλουσία, η πρόκριση στη νοκ άουτ φάση θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική του 6ου ομίλου. Τότε, ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τη Μίλαν
στο Καραϊσκάκη, σε ένα αγώνα δίχως αύριο.

Το παράδοξο της Σεβίλλης έχει ως εξής: αν θεωρήσουμε ως δεδομένη τη νίκη της Μίλαν επί της Ντουντελάνζ στο «Σαν Σίρο» στο άλλο ματς του ομίλου, τότε το παιχνίδι της Ανδαλουσίας με την Μπέτις θα κάνει γνωστό στην ομάδα του Πειραιά μονάχα το τι ακριβώς θα χρειάζεται στην ακροτελεύτια αγωνιστική, αφού η υπόθεση πρόκριση θα παραμείνει ανοικτή ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Με νίκη ή ισοπαλία, θα της αρκεί νίκη με οποιοδήποτε σκορ επί της Μίλαν. Με ήττα, τότε θα πρέπει να επικρατήσει των «ροσονέρι» με διαφορά τουλάχιστον δύο γκολ.

Άρα ορθώς το έλεγε ο Μαρτίνς από τον αγώνα με την Ντουντελάνζ πως τα πάντα θα κριθούν το Δεκέμβριο στο Φάληρο. Ασφαλώς και θα είναι πολύ σημαντικό να φύγει με βαθμό ή βαθμούς ο Ολυμπιακός από την Ιβηρική χερσόνησο. Δύσκολο το έργο του, απέναντι σε ένα σύνολο το οποίο κάνει παιχνίδι κατοχής. Ωστόσο, η πρόσφατη ήττα από τη Βιγιαρεάλ στο πρωτάθλημα σε συνδυασμό με τη 14η θέση στο βαθμολογικό πίνακα, έχει φέρει σύννεφα στον ουρανό της Ανδαλουσίας.

Έτσι, για τους παίκτες του Σετιέν το ραντεβού με τον Ολυμπιακό είναι μία ευκαιρία για να αλλάξουν το κλίμα και να κερδίσουν ξανά τον κόσμο τους. Από την άλλη πλευρά, οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς θα πρέπει να προσεγγίσουν το ματς, όπως έκαναν και στην πρεμιέρα του ομίλου. Σε εκείνη τη «λευκή» ισοπαλία, οι «Πειραιώτες» είχαν εξαιρετική αμυντική λειτουργία και έψαξαν με γρήγορες αντεπιθέσεις το γκολ.

Έχουμε τη βεβαιότητα πως με τον ίδιο τρόπο θα κυλήσει και ο αγώνας της Ισπανίας. Με τους γηπεδούχους να έχουν για περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή τους και τους «ερυθρόλευκους» να προσπαθούν να «τρυπήσουν» το κέντρο της (αργής και με προβλήματα) άμυνας των αντιπάλων τους. Σίγουρα είναι δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο το έργο του Ολυμπιακού.
Keywords
Τυχαία Θέματα