Το μυστήριο της “επισύνδεσης” Ανδρουλάκη – Πώς θα μάθουμε την αλήθεια για τις παρακολουθήσεις

Επί έξι ώρες οι πολιτικοί αρχηγοί κονταροχτυπήθηκαν στη Βουλή την Παρασκευή, ωστόσο ο λόγος για τον οποίο τελικά η ΕΥΠ παρακολουθούσε το τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη δεν έγινε γνωστός.

Η αντιπολίτευση υποστήριξε πως η κυβέρνηση ήθελε να ελέγξει τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, όμως φαίνεται πως όσο ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν

πηγαίνει να ενημερωθεί επίσημα από τους αρμόδιους φορείς τότε δύσκολα θα πληροφορηθούμε γιατί έγινε η άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου.

Εκτός και αν οι λόγοι αναζητηθούν μέσω της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας όπου οι συνεδριάσεις είναι απόρρητες, ή από την εξεταστική επιτροπή στην οποία θα κληθούν οι αρμόδιοι και από τις απαντήσεις που θα δώσουν, τότε ενδεχομένως να πληροφορηθούμε ποιοι ήταν οι εθνικοί λόγοι που παρακολουθούσαν το τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο πρωθυπουργός, παρά το γεγονός ότι προκλήθηκε αρκετές φορές από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν απάντησε ακολουθώντας τον θεσμικό δρόμο. “Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι αυτή την απάντηση θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να την πάρει ο κ. Ανδρουλάκης μόνο μέσα από μία απόρρητη διαδικασία ενημέρωσης”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε αρκετές φορές πως “κανείς πρωθυπουργός δεν έχει τη δυνατότητα και το δικαίωμα να γνωρίζει ποιους παρακολουθεί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Εγώ δεν γνωρίζω ποιους παρακολουθεί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Δεν το γνωρίζω”.

Στην ίδια γραμμή

Τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης στη δήλωση του μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στη Βουλή όσο και ο Αλέξης Τσίπρας στις τοποθετήσεις τους υποστήριξαν πως η κυβέρνηση παρακολουθούσε τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ για να μπορέσει ελέγξει τις εσωκομματικές διαδικασίες.

“Σταματήστε, κ. Μητσοτάκη, να περιφρονείτε ευθέως τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Θέλατε ένα ΠΑΣΟΚ σε ομηρεία και αποτύχατε” τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης και δικαιολόγησε την άποψη αυτή σημειώνοντας πως οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις σταμάτησαν μόλις εξελέγη αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα στη Χαριλάου Τρικούπη επαναλαμβάνουν πως δεν πρόκειται ο Νίκος Ανδρουλάκης να ενημερωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τους λόγους για τους οποίους έγινε η άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου από την ΕΥΠ.

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως έδωσε εντολή για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη. “Δώσατε εντολή να τον ακούνε γιατί στην αλαζονεία σας, δεν σας έφτανε να είστε αρχηγός του πρώτου κόμματος, θέλατε να ελέγξετε και τις εξελίξεις στο τρίτο κόμμα. Ώστε να διασφαλίσετε πολιτικές εξελίξεις, ενόψει του νέου εκλογικού νόμου και της απλής αναλογικής που απαιτεί συνεργασίες”.

Ωστόσο ο πρωθυπουργός επέμεινε στις τοποθετήσεις του πως οι επισυνδέσεις ήταν νόμιμες αλλά διαφώνησε με τους χειρισμούς που έγιναν από την ΕΥΠ. “Αυτό το οποίο μπορώ να σας πω είναι ότι η διαδικασία ήταν νόμιμη και ότι αυτό δεν αμφισβητείται” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ζήτησε η διερεύνηση της εξεταστικής επιτροπής να ξεκινήσει από το 2012, κάτι για το οποίο διαφώνησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: Thetoc.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα