Το «μυστήριο» με τον επίδεσμο του Μπενζεμά (pics)

Έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από τότε που ο Καρίμ Μπενζεμά, ξεκίνησε να φοράει ένα επίδεσμο-νάρθηκα στο δεξί του χέρι. Όχι δεν έχει να κάνει με κάποια προκατάληψη, όπως επίσης δεν είναι θέμα εμφάνισης όπως στον Σουάρες.


Γιατί λοιπόν μετά από τρία χρόνια ο Καρίμ Μπενζεμά εξακολουθεί να φοράει αυτό τον επίδεσμο στο δεξί του χέρι;
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να δούμε τον λόγο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Τον Ιανουάριο του 2019, σε παιχνίδι απέναντι στην Μπέτις, στο 45ο λεπτό του ματς, σε μια μονομαχία με τον Μπάρτα ακούμπησε το χέρι του

στο έδαφος με αποτέλεσμα να πάθει ζημιά στο μικρό δάχτυλο του δεξιού του χεριού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ο Σαντιάγο Σολάρι, που ήταν ο προπονητής του εκείνη τη στιγμή, είχε αναφέρει σχετικά με τον τραυματισμό.
«Ο Καρίμ έχει τραυματισμό στο δάχτυλο, αλλά δεν θεωρήσαμε εκείνη τη στιγμή πως θα μπορούσε να τον αφήσει εκτός αγωνιστικής δράσης».

Τα πράγματα για την Ρεάλ Μαδρίτης εκείνη τη στιγμή δεν ήταν ιδανικά. Βρίσκονταν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 33 βαθμούς, πέντε πίσω από την Ατλέτικο και δέκα πίσω από την Μπαρτσελόνα. Ήταν η σεζόν στην οποία ο Ρονάλντο είχε αποχωρήσει από την ομάδα για να βρεθεί στην Γιουβέντους.

Ο Καρίμ Μπενζεμά, επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους μόλις έξι μέρες μετά τον τραυματισμό του. Βέβαια χρειάζονταν να φοράει προστατευτικό επίδεσμο-νάρθηκα για τα δάχτυλα ώστε να μην αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα κατά την διάρκεια κάποιου αγώνα.
Αυτό πάντως δεν επηρέασε τις αγωνιστικές του παρουσίες! Αντίθετα, φάνηκε πως ο επίδεσμος αυτός του έφερε γούρι!
Βέβαια ο Μπενζεμά δεν το φοράει για γούρι. Εξαιτίας του ότι δεν υποβλήθηκε σε επέμβαση ώστε να επανέλθει το οστό σε φυσιολογική θέση είχε ως αποτέλεσμα να «δέσει» σε λάθος θέση και γι΄ αυτό το λόγο είναι σε αρκετά άσχημη κατάσταση.

Παρά το γεγονός πως το δάχτυλο του είναι σε άσχημη κατάσταση, ελαφρώς παραμορφωμένο, ο ίδιος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση!
Μάλιστα δεν δείχνει να τον ενοχλεί ή να του προκαλεί πλέον πόνο. Μάλιστα στο ματς κόντρα στην Τσέλσι, υπήρξε στιγμή που χτύπησε με γροθιά το γήπεδο με το «κακό» του χέρι.

Ο Καρίμ Μπενζεμά θέλει να παραμένει διαθέσιμος για τον σύλλογο στα δύσκολα παιχνίδια που δίνει κάτι που φυσικά οι άνθρωποι της ομάδες έχουν εκτιμήσει δεόντως!

Ίσως άλλοι ποδοσφαιριστές στην θέση του, να είχαν επιλέξει τον δρόμο του χειρουργείου, προκειμένου να διορθώσουν το πρόβλημά τους, κάτι που θα ήταν απόλυτα σεβαστό και λογικό φυσικά, όπως και η επιλογή του Γάλλου, απλά να χρησιμοποιεί τον νάρθηκα-επίδεσμο ώστε ν΄αγωνίζεται.
Πλέον, μετά από τόσα χρόνια, φοράει σκέτο επίδεσμο, χωρίς νάρθηκα, κάτι που φαίνεται όμως που του φέρνει αρκετή τύχη!

Βέβαια αν δεν είχε ικανότητα στο σκοράρισμα και δεν ήταν ένας πραγματικά εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, τότε η τύχη θα έπαιζε μικρό έως καθόλου ρόλο.
Από εκείνο τον τραυματισμό μέχρι τώρα, έχει σκοράρει πάνω από 120 γκολ και 170 ματς και φυσικά άπαντες μιλούν με τα καλύτερα λόγια γι΄αυτόν. Μάλιστα πολλοί τον χαρακτηρίζουν τον καλύτερο επιθετικό αυτή τη στιγμή και ίσως ο κορυφαίος υποψήφιος για την Χρυσή Μπάλα!
Θα μπορούσαμε να πούμε πως μετά από τρία χρόνια, ο επίδεσμος παίζει σχεδόν μηδενικό ρόλο προστασίας αλλά πλέον έχει γίνει σήμα κατατεθέν του και φυσικά του φέρνει τύχη!

Keywords
Τυχαία Θέματα