Το μήνυμα του Σκίμπε στον Σάμαρη (και όχι μόνο)

Ανέκαθεν στην Εθνική απόψεις πάνε κι έρχονται για το ποιοι παίκτες πρέπει να είναι στην αποστολή και ποιοι όχι. Ανέκαθεν οι προπονητές των Εθνικών ομάδων τόνιζαν πως πρέπει οι παίκτες που απαρτίζουν την αποστολή να έχουν αγωνιστικό ρυθμό.

Ανέκαθεν όμως πάντα υπήρχαν και οι εξαιρέσεις στον κανόνα. Στην αποστολή έμπαιναν ποδοσφαιριστές οι οποίοι είχαν "εμπειρία Εθνικής", προσόν εξόχως σημαντικό για μια ομάδα που μαζεύεται τρεις-τέσσερις φορές το χρόνο και καλείται πολύ σύντομα να βρει ρυθμό.

Στην Εθνική λοιπόν πάντα πρέπει να υπάρχουν τρεις-τέσσερις τέτοιοι παίκτες τόσο για αγωνιστικούς
όσο και για εξωαγωνιστικούς λόγους. Είναι αυτοί που κρατάνε τα αποδυτήρια. Στην Εθνική του Σκίμπε αυτό το ρόλο έχουν οι Καρνέζης, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Τζαβέλλας και Τζιόλης. Ακόμα δηλαδή κι αν οι συγκεκριμένοι δεν έχουν αγωνιστικό ρυθμό είναι πολύ πιθανό να καλούνται στην αποστολή.

Από εκεί και πέρα όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει αρχικά να αγωνίζονται στις ομάδες τους. Γι΄αυτό άλλωστε ο Μίκαελ Σκίμπε στις δηλώσεις του πριν την προπόνηση της Τρίτης, μίλησε από μόνος του για την περίπτωση του Ανδρέα Σάμαρη. Ο μέσος της Μπενφίκα δεν έχει χρόνο συμμετοχής με την ομάδα του και μάλιστα έμεινε εκτός λίστας Champions League.

Χαρακτηριστικά ο Σκίμπε είπε πως "περιμένουμε ο Σάμαρης να είναι ανταγωνιστικός στην ομάδα του, να παίζει και τότε θα επιστρέψει στην Εθνική ομάδα." Αντιστοίχως τα ίδια ισχύουν και για άλλους παίκτες οι οποίοι δεν είναι σε αυτή την αποστολή αλλά λογίζονται ως διεθνείς, όπως ο Βέλλιος, ο Σταφυλίδης, Καρέλης και αρκετοί ακόμα παίκτες που δεν είναι βασικοί στις ομάδες τους.

Αυτό είναι λοιπόν ένα μήνυμα του Σκίμπε προς κάθε φιλόδοξο Έλληνα ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα ή στο εξωτερικό και ευελπιστεί να (ξανα)φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος.
Keywords
Τυχαία Θέματα