Το μήνυμα του πιλότου του F-16 στην παρέλαση: Είμαστε και θα παραμένουμε έτοιμοι – Τιμή σε εκείνους που φυλλάτουν Θερμοπύλες

Συγκίνησε ο Γιακουμής Χριστόδουλος, πιλότος της ομάδας ΖΕΥΣ της Πολεμικής Αεροπορίας με το μήνυμά του, εν πτήσει, κατά την εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

“Είμαστε και θα παραμένουμε έτοιμοι. Τιμή σε εκείνους που φυλλάτουν θερμοπύλες. Χρόνια Πολλά” είπε στο συγκινησιακά φορτισμένο μήνυμά του.

Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, ολοκληρώθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, που αποτελεί το αποκορύφωμα του εορταστικού τριημέρου για την εθνική επέτειο του ΟΧΙ και την απελευθέρωση της πόλης.

Η στρατιωτική παρέλαση ολοκληρώθηκε, με τη συμμετοχή τμημάτων του στρατού, των σωμάτων ασφαλείας, πολιτικής προστασίας, συλλόγων και οργανώσεων, αλλά και μαθητών από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Με τα νεαποκτηθέντα Rafale η παρέλαση

Τα νεοαποκτηθέντα γαλλικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη Rafale και τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1A3 και αναγνωρίσεως ΤΤΟΑ Μ1117 τράβηξαν τα βλέμματα του κοινού στη φετινή παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Θεσσαλονίκη.

Δεν είναι, όμως, μόνο τα Rafale, που πέταξαν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, αλλά και το θρυλικό αεροσκάφος Spitfire MJ755, ενώ την παρέλαση πλαισίωσε επίδειξη ακριβείας από την ομάδα αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους “Ζευς”.

Πάνω από τον χώρο της παρέλασης πέταξαν αεροσκάφη και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας (μεταξύ άλλων μαχητικά F-16 και F-4) καθώς και ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού (Apache, Chinook, Kiowa Warrior κά), του Πολεμικού Ναυτικού (Sikorsky S-70) και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Την παρέλαση άνοιξαν τα πολιτικά τμήματα από ιστορικούς συλλόγους και σωματεία καθώς και εθελοντικές ομάδες, ενώ ακολούθησε η μηχανοκίνητη φάλαγγα με διμοιρία οχημάτων και μοτοσικλετών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δεν θα μπορούσαν, φυσικά, να λείπουν τα στελέχη των ειδικών δυνάμεων -πεζοναύτες, καταδρομείς, υποβρύχιοι καταστροφείς αλεξιπτωτιστές- αλλά και το προσωπικό της 71ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας.

Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε με δικυκλιστές και περιπολικά της Άμεσης Δράσης, καθώς και δοκίμους υπαστυνόμους της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛΑΣ ενώ το Πυροσβεστικό Σώμα και το Λιμενικό Σώμα- – Ελληνική Ακτοφυλακή συμμετείχαν επιπλέον με τμήματα της ειδικής μονάδας αντιμετώπισης καταστροφών αποτελούμενο από ορειβάτες, διασώστες και αυτοδύτες και των Ειδικών Αποστολών, της υπηρεσίας διασωστών και της μονάδας υποβρυχίων καταστροφών, αντίστοιχα.

Πηγή: ΤΗΕΤΟC

Keywords
Τυχαία Θέματα
F-16, Είμαστε, – Τιμή, Θερμοπύλες,F-16, eimaste, – timi, thermopyles