Το μήνυμα του κόουτς ελήφθη!

Το μήνυμα του Μαρτίνς βρήκε αποδέκτες. Οι παίκτες του έβγαλαν ενέργεια, ήταν καλύτεροι από τη Ντιναμό Κιέβου και μοιάζουν μέρα με τη μέρα περισσότερο έτοιμοι για τη διπλή μάχη με την Πλζεν.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε προαναγγείλει με δηλώσεις του (μετά τον αγώνα με την Γιαγκελόνια) ανακατατάξεις στη σύνθεση των προσώπων που μέχρι εκείνη τη στιγμή επέλεγε.

Η παρουσία και τα τρία γκολ του Γκερέρο, οι δύο ασίστ του Μασούρα και η σταθερά καλή εικόνα του Ματιέ Βαλμπουενά οδήγησαν τον δίκαιο Πέδρο Μαρτίνς στην επιλογή τους για
το βασικό σχήμα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με πίεση πολύ ψηλά στο γήπεδο, διάθεση για επιθετική άμυνα που απέφερε πολλά κλεψίματα και περισσότερες κατοχές μπάλας. Δημιούργησε σημαντικά προβλήματα κυκλοφορίας στη Ντιναμό και είχε ως αποτέλεσμα την κυριαρχία του στο πρώτο ημίχρονο.

Οι παίκτες του Μαρτίνς λειτούργησαν εξαιρετικά στην επιθετική μετάβαση, πετυχαίνοντας και το γκολ απέναντι σε ανοργάνωτη άμυνα. Μετά από κλέψιμο του Γκιλιέρμε, ωραία αλλαγή παιχνιδιού του Μασούρα και ασίστ του Γκερέρο στον Μπουχαλάκη.

Η εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου στο τακτικό κομμάτι ήταν διαφορετική για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» γύρισαν αρκετά μέτρα πιο πίσω την πρώτη γραμμή της άμυνας τους, ρίσκαραν λιγότερο στην πίεση στη μπάλα και επέλεξαν μια διαφορετική αμυντική προσέγγιση.

Το αποτέλεσμα στην εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Η ελληνική ομάδα δημιούργησε περισσότερες προϋποθέσεις για γκολ και στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο. Κυρίως μετά την είσοδο των Φορτούνη και Ρατζέλοβιτς στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Μαρτίνς χρησιμοποίησε μόνο 15 παίκτες και αν δεν υπήρχε ο τραυματισμός του Σεμέδο ίσως να είχαν παίξει 14.

Είχε προαναγγείλει πως στα τελευταία παιχνίδια θα αυξήσει τον χρόνο συμμετοχής των παικτών για να αποκτήσουν ρυθμό ενενηντάλεπτου, κατά συνέπεια η λογική επιτάσσει διαφορετική ενδεκάδα στο ματς με το Αμβούργο σε δυο ημέρες στο Γένμπαχ.

Το δίδυμο Σεμέδο-Μπα λειτούργησε αρκετά καλά. Νέοι και οι δυο στο ρόστερ, και χωρίς παραστάσεις σε αυτό το επίπεδο ο Σενεγαλέζος, μάλλον ικανοποιούν τον Μαρτίνς από το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους, αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς.

Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκης ήταν ίσως οι καλύτεροι. Ο Βραζιλιάνος συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα από πέρυσι ενώ ο Μπουχαλάκης μπορεί να χαρακτηριστεί MVP τόσο για το γκολ όσο και για τη συνολική παρουσία και τα στοιχεία που έβγαλε σε άμυνα και επίθεση.

Ο Βαλμπουενά συνεχίζει να ανεβάζει το επίπεδο προσαρμογής του. Έχει ηγετικό ρόλο στα λεπτά που αγωνίζεται και βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Πάλι συμμετείχε στο γκολ και ήταν εξαιρετικός και συγκεντρωμένος και στις δυο πλευρές του γηπέδου ο Μασούρας.

Ο Φορτούνης και ο Ρατζέλοβιτς μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο και άλλαξαν τον ρυθμό. Ο πρώτος με την συνήθη δημιουργία κα τις πρωτοβουλίες του, ο Σέρβος που μέρα με τη μέρα κερδίζει όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη του Μαρτίνς.

Ο νεαρός πρώην παίκτης της Ραντνίτσκι είναι ευχάριστη έκπληξη σε Πολωνία και Αυστρία. Ουσιαστικός στο παιχνίδι του, συγκεντρωμένος σε άμυνα και επίθεση δείχνει να κερδίζει το στοίχημα της παραμονής του στο ρόστερ.
Keywords
Τυχαία Θέματα