Το μεταγραφικό φινάλε στην Ιταλία

Η Μίλαν ολοκλήρωσε τις μεταγραφές της ανακοινώνοντας την απόκτηση των Σάμου Καστιγέχο και Ντιέγκο Λασάλτ. Ο 23χρονος Ισπανός εξτρέμ αποκτήθηκε από τη Βιγιαρεάλ με δανεισμό για 3 εκατ. ευρώ και υποχρεωτική αγορά για 15 εκατ. ευρώ την επόμενη σεζόν, ενώ το «κίτρινο υποβρύχιο» θα πάρει σαν αντάλλαγμα και τον 31χρονπ Κολομβιανό επιθετικό Κάρλος Μπάκα.

Ο 24χρονος Ουρουγουανός αριστερός μπακ αγοράστηκε για 18 εκατ. ευρώ από την Τζένοα, που παίρνει σαν αντάλλαγμα και την ελευθέρας του 28χρονου Ιταλού φορ Τζιανλούκα Λαπαντούλα.

Αποχαιρετιστήριο
μήνυμα στη Γιουβέντους από τον Κλαούντιο Μαρκίζιο, αφού αποχώρησε από το σύλλογο όπου βρισκόταν τα τελευταία 25 χρόνια της ζωής του.

Σε αυτό αναφέρει: «Χιλιάδες σκέψεις και χιλιάδες εικόνες με συνόδευσαν όλη τη νύχτα. Δεν μπορώ να σταματήσω να κοιτάζω αυτή τη φωτογραφία και αυτές τις ρίγες πάνω στις οποίες έχω γράψει τη ζωή μου ως άνθρωπος και ως ποδοσφαιριστής. Αγαπώ αυτή τη φανέλα σε τέτοιο βαθμό ώστε να είμαι πεπεισμένος πως το καλό της ομάδας έρχεται πρώτα. Πάντα. Σε μία σκληρή ημέρα όπως αυτή, κρατιέμαι γερά από αυτό το αξίωμα. Είσαστε το πιο όμορφο μέρος αυτής της θαυμάσιας ιστορίας, για αυτό το λόγο σε λίγες ημέρες θα σας αποχαιρετήσω με ξεχωριστό τρόπο».

Η Πάρμα ολοκλήρωσε την απόκτηση του Ζερβίνιο που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Κίνα. Οι νεοφώτιστοι στην κατηγορία ευελπιστούν ότι ο πρώην παίκτης της Άρσεναλ θα κάνει τη διαφορά στην επίθεση. Ο παίκτης είχε μείνει ελεύθερος.

Η Φροζινόνε πρόσθεσε στο ρόστερ της τον 26χρονο κεντρικό αμυντικό Μάρκο Καπουάνο που μέχρι πέρυσι ανήκε στην Κάλιαρι. Την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στην Κροτόνε παίζοντας 16 φορές στο πρωτάθλημα.
Επίσης ενισχύθηκε σημαντικά στη γραμμή κρούσης ολοκληρώνοντας τη μετακίνηση του Τζόελ Κάμπελ από την Άρσεναλ.

Στην Έμπολι θα παίξει με τη μορφή δανεισμού από τη Φενερμπαχτσε την επόμενη σεζόνο Τούρκος μεσοεπιθετικός Σαλίχ Ουτσάν που πέρυσι αγωνίστηκε επίεσης με τη μορφή δανεισμού στην ελβετική Σιόν.

Τον Γουίλιαμ Τροστ-Εκόνγκ απέκτησε η Ουντινέζε από την Μπούρσασπορ, δαπανώντας 3,3 εκατ. ευρώ. Ο 24χρονος αμυντικός έχει γεννηθεί στην Ολλανδία και είναι διεθνής με τη Νιγηρία μετρώντας ήδη 24 συμμετοχές.

Τον Κοφί Τζιτζί απέκτησε η Τορίνο στην αυλαία της μεταγραφικής περιόδου στην Ιταλία. Ο 25χρονος Ιβοριανός αμυντικός έρχεται από τη Ναντ με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο, ενώ η «γκρανάτα» διατηρεί οψιόν αγοράς. Επίσης έβαλε στο ρόστερ της τον 27χρονο εξτρέμ Ρομπέρτο Σοριάνο με τη μορφή δανεισμού από τη Βιγιαρέλ, όπως και τον κεντρικό αμυντικό Τζιτζί, επίσης με τη μορφή δανεισμού από τη Ναντ.

Η Έμπολι απέκτησε από την Τορίνο τον Γκανέζο μέσο Ασουά δαπανώντας κάτι λιγότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Σε ενίσχυση του ρόστερ προχώρησε στο φινάλε της μετεγγραφικής περιόδου η Σπαλ. Πήρε τον κεντρικό αμυντικό Κέβιν Μπονιφάζι από την Τορίνο με τη μορφή δανεισμού και τον Μίρκο Βαλντιφιόρι με ελεύθερη μεταγραφή από τον ίδιο σύλλογο.

Η Σαμπτόρια απέκτησε δανεικό τον 28χρονο κεντρικό αμυντικό της Νάπολι Λορένζο Τονέλι.

Η Αταλάντα πρόσθεσε έναν ακόμη επιθετικό στο ρόστερ της, τον Εμιλιάνο Ριγκόνι που αγωνιζόταν στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και πέρυσι είχε 2 ασίστ σε 17 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.
Keywords
Τυχαία Θέματα