Το κοινό δείχνει τη δυσαρέσκεια του για την αποκλειστικότητα του Metro Exodus στο Epic Store

Με καταιγισμό από αρνητικά reviews στο Steam.

Η απόφαση να γίνει το Metro Exodus αποκλειστικότητα του Epic Games Store, λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία κυκλοφορίας του, ήρθε ως μια τεράστια έκπληξη, ειδικά επειδή είχε διατεθεί για προ-παραγγελία στον Steam για μήνες πριν από την ανακοίνωση.

Το παιχνίδι είναι

στην πραγματικότητα $10 φθηνότερο στο Epic Store για τους Αμερικανούς πελάτες, που αποδίδεται από τον Klemens Kundratitz, CEO της Delem Silver, στους "γενικούς όρους των εσόδων" του καταστήματος, αλλά αυτή η έκπτωση δεν μαλακώνει τους δυσαρεστημένους παίκτες από τη μετάβαση σε διαφορετική πλατφόρμα.

Τα σχόλια των χρηστών δεν μπορούν να αναρτηθούν στη σελίδα του Metro Exodus στο Epic Store και έτσι οι παίκτες που αισθάνονται αδικημένοι στρέφουν την προσοχή τους στον τόπο όπου μπορούν να προκαλέσουν πόνο: τους προκατόχους του στο Steam, τα Metro 2033 Redux και Metro: Last Light Redux.

Και οι δύο σελίδες έχουν δεχθεί σημαντικό χτύπημα από αρνητικά σχόλια τις τελευταίες δύο ημέρες και τώρα εμφανίζουν "mostly negative" στις πρόσφατες κριτικές - παρόλο που οι συνολικές αξιολογήσεις τους εξακολουθούν να είναι "very positive".

Τα περισσότερα από τα αρνητικά σχόλια δεν αποκρύπτουν το τι κρύβεται πραγματικά πίσω τους: Αναγνωρίζουν ότι τα 2033 και Last Light είναι καλά παιχνίδια, αλλά εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους με την αποκλειστικότητα της Epic.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι παίκτες χρησιμοποιούν αρνητικές κριτικές για να διαμαρτυρηθούν για κάτι εκτός του παιχνιδιού, αλλά είναι ασυνήθιστο επειδή στην περίπτωση αυτή η τακτική έρχεται ως απάντηση σε κάτι που δεν συμβαίνει καν στο Steam. Αυτό είναι σημαντικό, διότι παρά την πρόσφατη επιτυχία της Epic με το κατάστημα της, το Steam παραμένει η κυρίαρχη ψηφιακή αγορά για βιντεοπαιχνίδια στο PC.

Η κατάσταση είναι επίσης ειρωνική. Το Epic Games Store βρίσκεται αντιμέτωπο με μια δίκαιη κριτική για την έλλειψη ορισμένων βασικών χαρακτηριστικών, όπως οι κριτικές των χρηστών. Ο ιδρυτής της Epic, Tim Sweeney, δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι έρχονται, αλλά θα είναι μια επιλογή opt-in για τους προγραμματιστές "διότι το review-bombing είναι ένα πραγματικό πρόβλημα".

Αν ο Θοδωρής aka "Ankh" δεν γράφει ή δεν παίζει θα τον βρείτε στο YouTube αλλά και το Twitch.

IGN GreeceΜάθαμε για την beta του The Division 2Ανακοινώθηκαν τα παιχνίδια του PS Plus για τον Φεβρουάριο του 2019Νέες μειωμένες τιμές σε τίτλους της T2 από τη CD Media

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα