Το γοητευτικό παραμύθι του Σεν-Ζιλ

Aπομένουν δέκα αγωνιστικές για το φινάλε της άκρως ανταγωνιστικής κανονικής περιόδου στο Βέλγιο και έξι ματς στα πλέι-οφ τίτλου για να ολοκληρωθεί η ανάγνωση του γοητευτικού παραμυθιού της νεοφώτιστης Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ, της πρωτοπόρου με διαφορά εννέα βαθμών από τη δεύτερη Μπριζ! Σελίδα 24, η διάρκεια εκτοξεύει τη δουλειά!

Με συνταγή ανόδου στη μεγάλη κατηγορία ένα χρόνο πριν (άφησε στο -18 την Σερέν!), η ομάδα του Φελίς Μαζού (εξαετία στη Σαρλερουά με επιτυχία) τρελαίνει κόσμο στο Βέλγιο. Παίρνει αποτελέσματα με μπαλάρα! Από τη σελίδα 1 και την πρεμιέρα με την Άντερλεχτ (1-3

εκτός έδρας με 11αδα της ίδιας ομάδας που πήρε προαγωγή) μέχρι και τη σελίδα 24 και το 0-0 που την αδικεί βάσει ευκαιριών στο Μπρεϊντέλ με την πρωταθλήτρια Κλαμπ Μπριζ!

Καλύτερη επίθεση (56), καλύτερη άμυνα (21), έντεκα ματς στα 24 μηδέν παθητικό, μόλις μια ήττα εκτός έδρας από τη Μαλίν, οκτώ ματς αήττητη εκτός έδρας με επτά σερί νίκες μέχρι το 0-0 της Πέμπτης στο Μπριζ με την Κλαμπ (είχε 15 τελικές για 5 στοπ του Μινιολέ!), η Ουνιόν, τρίτη ποδοσφαιρική δύναμη στη χώρα με 11 προπολεμικούς τίτλους επέστρεψε δυναμικά στο προσκήνιο για να μάθουν οι παλιοί την πλούσια ιστορία της και να κατανοήσουν οι νεότεροι τη δυναμική της και την αξία της.

Το ερώτημα του εκατομμυρίου είναι αν θα αντέξει μέχρι το τέλος στην πίεση του πρωταθλητισμού, από δυνάμεις όπως η Κλαμπ Μπριζ (2η μετά από 24 αγωνιστικές με 45 βαθμούς), η Αντβέρπ (3η με 44 βαθμούς) και η Άντερλεχετ (4η με 42 βαθμούς). Για την ώρα, η ανάγνωση είναι ρέουσα, απνευστί!

Ο Γερμανός, τουρκικής καταγωγής αρχισκόρερ Ουντάβ, μεταγραφή από τη Μέπεν, ο Βανζέιρ, ο Τέουμα, ο Λαπουσίν, ο Αμανί και η υπόλοιπη παρέα στο προάστιο Ζεν-Ζιλ, στο νότο των Βρυξελλών παίζουν με τέτοια ένταση, με ταχύτητα, κίνηση στο χώρο, συνεργασίες, με τέτοια απoτελεσματικότητα που διαλύουν τη συζήτηση για μπάτζετ και βάθος ρόστερ. Επανέφεραν την Ουνιόν του χθες με τρόπο πειστικό, μοναδικό στη συζήτηση του αύριο.

Η συζήτηση είναι πλέον η οργάνωση (την επιβάλει ο ιδιοκτήτης της Μπράιτον, ο Μπλουμ που ανέλαβε το 2018), το σκάουτινγκ, η χημεία των παικτών, εντέλει η λειτουργία της ομάδας. Η ομάδα. Και όπως έλεγε και ο νεοαφιχθής στο Μπριζ κόουτς Άλφρεντ Σρόντερ, η “Ουνιόν είναι ο ορισμός της ομάδας”.

Η τελευταία σελίδα του βιβλίου (σελίδα 24, όσες και οι αγωνιστικές, άρα η 40η) του παραμυθιού της νεοφώτιστης Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ αξίζει να έχει την απονομή του πρώτου πρωταθλήματος από το 1935! Για την ομάδα…

Keywords
Τυχαία Θέματα