Το δίλημμα Φόουντεν ή Σάκα

Χαρακτήρισε World Class παίκτη τον Φόουντεν αλλά όχι τον Σάκα και για αυτό οι φίλοι της Άρσεναλ δεν τον αφήνουν σε ησυχία.

Σίγουρα ο Φόουντεν έχει πετύχει περισσότερα στην καριέρα του από τον Σάκα. Έχει κατακτήσει τα πάντα με την Μάντσεστερ Σίτι και ο Σάκα ένα κύπελλο και δύο Community Shield. Στην Εθνική Αγγλίας ο Σάουθγκεϊτ

προτιμά τον ακραίο της Άρσεναλ από αυτόν της Σίτι αλλά επειδή ο Σάουθγκεϊτ προτιμά ακόμη τον Χέντερσον, τον Φίλιπς, τον Μαγκουάιρ ας μην το θεωρήσουμε και επιτυχία του Σάκα.

Σε 154 αγώνες Πρέμιερ Λιγκ ο Φόουντεν έχει 43 γκολ και 25 ασίστ. Συμμετοχή σε 68 γκολ και ανάλογα με τα λεπτά συμμετοχής του βοηθάει σε γκολ κάθε 131′.

Σε 159 αγώνες Πρέμιερ Λιγκ ο Σάκα έχει 43 γκολ και 35 ασίστ. Συμμετοχή σε 78 γκολ και ανάλογα με τα λεπτά συμμετοχής του βοηθάει σε γκολ κάθε 161′.

Κοιτάζοντας την σημασία των τερμάτων του Φόουντεν από τα 43 γκολ του, τα 11 έχουν ανοίξει το σκορ για την Σίτι σε έναν αγώνα ενώ από τα 43 του Σάκα τα 13 έχουν ανοίξει το σκορ.

H στατιστική τους φέτος σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις δεν αποκαλύπτει μεγάλες διαφορές.

Το αν ο ένας είναι world class και ο άλλος δεν είναι, είναι άποψη του καθενός αλλά ας υποθέσουμε ότι ο Ρίο Φέρντιναντ ξέρει καλύτερα από εμάς. Αν με ρωτάτε προσωπικά ποιόν θα επέλεγα για την ομάδα μου, με το τεστ του ματιού που λένε και οι Άγγλοι, θα έπαιρνα τον Σάκα. Αλλά πάλι εγώ δεν σκέφτομαι μόνο την επίθεση αλλά και την άμυνα εκεί που σίγουρα ο Σάκα είναι καλύτερος του Φόουντεν απλά γιατί η Σίτι με τόση κατοχή μπάλας περνά ελάχιστο χρόνο σε αυτό το κομμάτι του γηπέδου, στην άμυνά της και όταν χρειαστεί να αμυνθεί… ας μην το συζητήσουμε.

Αν ψάχνουμε αριστεροπόδαρο World Class που να έπαιζε όπως αυτοί οι δύο, από δεξιά και να συγκλίνει για να απειλήσει, μπορώ να σκεφτώ μόνο έναν. Τον Άριεν Ρόμπεν και αυτοί δεν είναι καν κοντά στο επίπεδό του για να μπορούν να θεωρηθούν World Class απλά είναι σίγουρο ότι οι Άγγλοι έχουν δύο παίκτες στην ίδια θέση για πολλά χρόνια ακόμα. Κάποια στιγμή θα καταλάβουμε αν είχε δίκιο ο Φέρντιναντ ή όχι. Οι Άγγλοι άλλωστε πάντα βιάζονται να αποθεώσουν τους νεαρούς παίκτες τους, εδώ άρχισαν εκστρατεία να κληθεί στην Εθνική Αγγλίας ο Κόμπι Μέινου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ακόμη, είναι νωρίς.

Keywords
Τυχαία Θέματα