Το χειμερινό εξάμηνο του φοιτητή Τσάβι

Η δυσκολία της τρέχουσας σεζόν για την Μπαρσελόνα καταδεικνύεται από τούτο: έπρεπε να περάσουν 6 μήνες και 20 ημέρες για να τη δούμε και πάλι στην πρώτη τριάδα της La Liga! Όχι, δεν είναι αστείο. Είναι η πραγματικότητα. Μόνο την πρώτη αγωνιστική, στο θέρος του Αυγούστου, οι Καταλανοί είχαν βρεθεί στο πόντιουμ του ισπανικού πρωταθλήματος, αφού στην πρεμιέρα είχαν επικρατήσει με 4-2 της Ρεάλ Σοσιεδάδ στο «Καμπ Νόου», το οποίο ακόμη προσπαθούσε να συνέρθει από το σοκ της απώλειας του Λιονέλ Μέσι.

Τότε Ρεάλ Μαδρίτης και Σεβίλλη

είχαν την ίδια συγκομιδή με τους «μπλαουγράνα» ωστόσο υπερτερούσαν λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Μετά την τέταρτη αγωνιστική το σύνολο του Κούμαν άρχισε να χάνει την επαφή με τις πρώτες θέσεις. Ο αγώνας με τη Σεβίλλη στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» πήρε αναβολή και σε συνδυασμό με τις δύο ισοπαλίες (Γρανάδα, Κάδιθ) η ομάδα του Ολλανδού βγήκε εκτός ζώνης Champions League. Για να φτάσει τη 12η αγωνιστική στο -11 από την τότε πρωτοπόρο Ρεάλ Σοσιεδάδ, στην 9η θέση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Εκεί εμφανίστηκε ο νέος καπετάνιος Τσάβι, αρχές Νοεμβρίου. Πέρασαν 4 μήνες και η δική του Μπαρσελόνα, έχοντας κινηθεί και στο μεταγραφικό παζάρι του χειμώνα, είναι στην τρίτη θέση με 48 βαθμούς, όσους κι η πρωταθλήτρια Ατλέτικο Μαδρίτης. Με τη διαφορά πως οι Καταλανοί έχουν κι ένα παιχνίδι λιγότερο, εκείνο με τη Ράγιο Βαγεκάνο στο «Καμπ Νόου».

Με τον Τσάβι στον πάγκο η Μπαρσελόνα διεκδίκησε 42 βαθμούς και κατέκτησε 31. Σε αυτό το διάστημα 9 παιχνίδια ήταν εκτός έδρας και μόνο 5 εντός. Από τότε που ο 42χρονος ανέλαβε τα ηνία, στην ειδική βαθμολογία η Ρεάλ Μαδρίτης έχει 36 βαθμούς σε 15 ματς, η ομάδα του 31 σε 14 και η Σεβίλλη 28 σε 15. Αφήστε που με την ανατροπή στο Έλτσε, οι Καταλανοί πέτυχαν τρίτη διαδοχική νίκη στη La Liga για πρώτη φορά από τον Μάρτιο/Απρίλιο του 2021. Με τον Μέσι παρόντα δηλαδή.

Δεν είναι η συγκομιδή αλλοτινών εποχών, όμως είναι μια αρχή. Εξάλλου, οι «μπλαουγράνα» δεν έχουν και το υλικό αλλοτινών εποχών, όντες σε φάση ολικής ανοικοδόμησης. Πιο εύκολα γκρεμίζεις παρά οικοδομείς, άρα απαιτείται υπομονή. Back to basics.

Keywords
Τυχαία Θέματα