Το αριστούργημα του Πεπ

Πήρε σταθερό τερματοφύλακα, τον Έντερσον, για να μπορεί να παίζει και την πρώτη μπάλα με τα πόδια γρήγορα και χωρίς λάθη, στη λογική του ορθολογικού χτισίματος από τη θέση 1.

Επένδυσε σε αποτελεσματικούς κεντρικούς αμυντικούς, τύπου Στόουνς, Οταμέντι, που μεταφέρουν μπάλα από την περιοχή τους με ακρίβεια στα κεντρικά χαφ, Φερναντίνιο, Σίλβα.

Έχει επιθετικογενή μπακ, Γουόκερ και Ντέλφ, ή Ζιντσένκο, μέχρι να γυρίσει ο άτυχος Μεντί που πατούν περιοχή ως εξτρέμ και κάνουν τελικές ακόμη κι αν έρχονται από τον πάγκο (Ντανίλο
αντί Γουόκερ, στον δεύτερο ημιτελικό Λιγκ Καπ με την Μπρίστολ εκτός έδρας).

Διαθέτει ταχύτατα εξτρέμ, Σανέ και Στέρλινγκ που συγκλίνουν και συνθέτουν με τα κεντρικά χαφ (ιδιοφυής Ντε Μπρόινε) ένα κύμα επίθεσης που σαρώνει τα πάντα στο διάβα του (5-6 παίκτες σε κατά μέτωπον επίθεση), ειδικά αν ο παίκτης στην αιχμή της επίθεσης, ο Αγουέρο των τεσσάρων γκολ σε τέσσερις ημέρες, βγαίνει στα πλάγια.

Η μπάλα πάει από τη μια περιοχή στην άλλη, όπως και από πόδι σε πόδι, με αστραπιαία ταχύτητα, απόρροια της επιθετικής άμυνας και της γρήγορης ανάκτησης κατοχής. Όλα αυτά ανεξαρτήτως στελέχωσης ενδεκάδας. Ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Με στιλ και φαντασία, με άνεση, με οριζόντιο και κάθετο παιχνίδι στις γραμμές του γηπέδου.

Η απολαυστική, χορταστική Μάντσεστερ Σίτι του τελειομανούς Πεπ έχει ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Αγγλία με διαφορές στα ύψη και με ρεκόρ από πολύ νωρίς στη σεζόν και μάλιστα στο διάστημα των εορτών, βρίσκεται ήδη στο Γουέμλπει για τον πρώτο τελικό της σεζόν, στο Λιγκ Καπ με δυο νίκες στις καθυστερήσεις απέναντι στην μαχητική Μπρίστολ Σίτι, αντιμετωπίζει την Κάρντιφ στην Ουαλία για το Κύπελλο, έχει στόχο τη διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ (απωθημένο του προπονητή που τον κατηγόρησαν και στο Μόναχο για «απώλεια βαρύτιμου τροπαίου»), το πιο σημαντικό πάντως στην εποχή του Γουαρδιόλα στο νησί είναι ότι μετέβαλε το DNA της ομάδας, την έκανε δική του, σε ένα μόνο χρόνο. Επίτευγμα ποδοσφαιρικής αρχιτεκτονικής…
Keywords
Τυχαία Θέματα