Το αλογάκι κάλπασε στο ΟΑΚΑ! (Videos)

Η ΑΕΛ βύθισε ακόμα περισσότερο τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία πανηγυρίζοντας τεράστιο διπλό μετά από 28 χρόνια με σκορ 2-1 χάρη στα γκολ των Μιλοσάβλιεβιτς (1΄), Ουάρντα (57΄). Μείωσε ο Ζαχίντ (61΄), χωρίς νίκη για τέταρτο εντός έδρας παιχνίδι οι πράσινοι.

Δείτε εδώ τα στιγμιότυπα του αγώνα.

Τα πλάνα των προπονητώνΓια τον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Δώνης παρέταξε τους Διούδη – Αποστολάκη, Πούγγουρα, Σένκεφελντ, Χατζηθεοδωρίδη – Δώνη, Κουρμπέλη – Μπουζούκη, Ζαχίντ,
Χατζηγιοβάννη – Καμπετσή σε σύστημα 4-3-3.
Για την ΑΕΛ ο Μιχάλης Γρηγορίου έμεινε σταθερός στην επιτυχημένη συνταγή των τελευταίων εβδομάδων, με 3-5-2 και τους: Κρίστινσον – Μόρα, Μπράλιτς, Μιχαήλ, Μπέρτο, Μιλοσάβλιεβιτς, Σετσέροβιτς, Κάτσε, Στάνκοβιτς – Ντάουντα, Ουάρντα.

Γκολ από τα αποδυτήρια στα 34΄΄! Πριν ακόμη ζεσταθούν οι 22 ποδοσφαιριστές, η ΑΕΛ χτύπησε! Ο Διούδης έκανε κακή απομάκρυνση, ο Ουάρντα τροφοδότησε τον Μιλοσάβλιεβιτς και ο Σέρβος με ωραίο κοντρόλ και τρομερό αριστερό βολέ άνοιξε το σκορ!

Μαζική άμυνα η ΑΕΛ, δεν πατούσε περιοχή ο ΠαναθηναϊκόςΟι «πράσινοι» πήραν άμεσα την κατοχή της μπάλας και προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα, ωστόσο η πολυπρόσωπη άμυνα της ΑΕΛ τους κρατούσε μάλλον εύκολα εκτός περιοχής. Η πρώτη μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 24΄, όταν η συνεργασία Χατζηγιοβάννη και Μπουζούκη οδήγησε σε πλασέ του Καμπετσή, όμως ο Μόρας επενέβη σωτήρια και κράτησε το 0-1!

Γκολ, VAR και ακύρωσηΟ Παναθηναϊκός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα δέκα λεπτά πριν την συμπλήρωση του 45λεπτου, με τον Καμπετσή να σκοράρει με κοντινό πλασέ, όμως ο διαιτητής Σιδηρόπουλος εξέτασε τη φάση μέσω VAR και ακύρωσε το γκολ για επιθετικό φάουλ του Δώνη στον Κρίστινσον.

Το «τριφύλλι» πίεσε ως το τέλος του πρώτου μέρους, ο Ζαχίντ απείλησε με σουτ εντός περιοχής στο 41΄, όμως η ΑΕΛ ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά στο 0-2, αλλά ο Αποστολάκης σταμάτησε με σωτήριο τάκλιν τον Ντάουντα που έβγαινε τετ α τετ με τον Διούδη στο 45+3.

Πίεση, ευκαιρίες, αλλά…0-2! Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυναμικά στο δεύτερο μέρος, ο Μπουζούκης απείλησε στα 31 δευτερόλεπτα με διαγώνιο σουτ (έβγαλε ο Κρίστινσον δύσκολα) και συνολικά οι γηπεδούχοι αναπτύσσονταν ορθολογικά από τα άκρα και έφτιαχναν φάσεις. Ο Ζαχίντ σούταρε στα σώματα στο 53΄ και το γκολ φαινόταν ότι ήταν κοντά, αλλά ο Ουάρντα ήταν αυτός που χτύπησε στην αντεπίθεση και έκανε το 0-2 στο 57΄!

«Χτύπησε» ο Ζαχίντ και ροκ ματς! Ο Ζαχίντ ήταν αυτός που έβαλε ξανά τον Παναθηναϊκός το παιχνίδι μόλις 5 λεπτά μετά το 0-2, με πολύ ωραίο σουτ!

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι έγινε… ροκ. Οι πράσινοι πίεσαν ασφυκτικά και έφτασαν κοντά στο 2-2 με τον κορυφαίο παίκτη τους, Ζαχίντ στο 69΄, με τον Μακέντα στο 71΄ και με τον Κουρμπέλη στο 77΄, όμως αυτό δεν ήρθε.

Ο Γιώργος Δώνης τα έπαιξε όλα για όλα αποσύροντας τον Σένκεφελντ και ενισχύοντας τα χαφ με τον Κολοβό, ελπίζοντας στη μεγάλη ανατροπή. Παρ΄ όλα αυτά η πίεση του Παναθηναϊκού εξασθένησε ως το φινάλε, ο Χατζηγιοβάννης αστόχησε στο 96΄ και ο Διούδης (!) στο 98΄το 1-2 δεν άλλαξε και η ΑΕΛ πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη, την μόλις δεύτερη σε 27 εκτός έδρας παιχνίδια κόντρα στους "πράσινους"!
Keywords
Τυχαία Θέματα