Το 1-2 στις κατατακτήριες δοκιμές η Ferrari σε φινάλε "όνειρο"

Όνειρεμένο Σάββατο για τους απανταχού φίλους της Ferrari στην F1 και ακόμα περισσότερο για τους «τιφόζι» που βρέθηκαν στην πίστα για το Ιταλικό GP και είδαν τα κόκκινα μονοθέσια να κάνουν το 1-2 και να εκκινούν αύριο πρώτα.
Σε μία μάχη ρόδα με ρόδα του Κίμι Ραϊκόνεν με τον «ομόσταυλό» του στην σκουντερία Ferrari, Σεμπάστιαν Φέτελ, το «αλογάκι» έκανε το 1-2 στις κατατακτήριες.
Η αρχή των κατατακτήριων δοκιμών ήταν μία μάλλον βαρετή διαδικασία, με τους Ραϊκόνεν, Φέτελ και Χάμιλτον να «παίζουν» στους χρόνους. Η άκρως ανταγωνιστική παρουσίας όμως των Williams που μπήκαν για πρώτη φορά φέτος στο Q3, άρχισε να δίνει χρώμα.
Στην κορυφή η μάχη ήταν κλασικά στα χιλιοστά του δευτερολέπτου, ανάμεσα στις δύο Ferrari μέχρι που… σεληνιάστηκε ο Λούις Χάμιλτον κάνοντας έναν καταπληκτικό γύρο και δείχνοντας ότι μπορεί να πάρει την pole position στο σπίτι της Ferrari. Αυτή ήταν η σπίθα που άναψε την φωτιά για τα όσα θα μας χάριζαν οι πιλότοι στην συνέχεια. Οι οδηγοί της κόκκινης ομάδας το πήραν προσωπικά. Δεν θα άφηναν τον Βρετανό να «κοκορευτεί» μπροστά στους «τιφόζι».
Κίμι Ραικόνεν, Σεμπάστιαν Φέτελ, Λούις Χάμιλτον και Βαλτέρι Μπότας έχουν φτιάξει την 4αδα που μάχεται για τις 3 πρώτες θέσεις. Λίγο πριν το φινάλε όμως οι δύο Ferrari και ο Χάμιλτον αποφασίζουν να… λύσουν τις διαφορές τους και βγαίνουν εκ νέου στην πίστα. Ο κόσμος ξεσηκώνεται.
Οι τρεις πιλότοι είχαν δημιουργήσει ένα τρενάκι με τον Χάμιλτον μπροστά, τον Φέτελ δεύτερο και τον Κίμι τρίτο.
Θα μπορούσε να πει κανείς πως οι τρεις τους ήτα… δεμένοι μεταξύ τους και οι διαφορές τους δεν άλλαζαν. Όλα έδειχναν Χάμιλτον. Ο Βρετανός βελτίωσε ακόμα περισσότερο τον ήδη καλό του χρόνο. Οι Ιταλοί… αγωνιούν, ο Φέτελ ξέρει τι έχει κάνει ο Χάμιλτον και οδηγά φλατ άουτ μέχρι την γραμμή του τερματισμού. Όταν η Ferrari περνά τον τερματισμό ο κόσμος πανηγυρίζει σαν να μπήκε γκολ, ο Φέτελ έχει κάνει καλύτερο χρόνο από τον Βρετανό και σίγουρα η θα πάει στο… αλογάκι. Ο κακός χαμός όμως έγινε ελάχιστα χιλιοστά του δευτερολέπτου μετά όταν περνά την γραμμή και ο «τρελός» Κίμι Ραϊκόνεν ο οποίος κάνει καλύτερο χρόνο και από τους δύο και είναι εκείνος που θα εκκινήσει πρώτος στο αυριανό GP.
Keywords
Τυχαία Θέματα