Το ... δώρο του αρχηγού

Με από μηχανής θεό τον Στέλιο Μαλεζά, ο ΠΑΟΚ νίκησε στα Περιβόλια τον Πλατανιά, σημείωσε τη δεύτερη διαδοχική εκτός εδρας νίκη του και τρίτη διαδοχική στους τελευταίους αγώνες ολοκληρώνοντας τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας μαζί με την ΑΕΚ, ένα βαθμό πίσω από τον πρώτο Ολυμπιακό. Ο αγωνιστικός επίλογος αυτού του πρώτου μισού προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα, καθώς
η νίκη – ενώπιον περίπου εκατόν πενήντα οπαδών του – σε μια μέτρια προς κακή μέρα σαφώς και προκαλεί ικανοποίηση, ωστόσο η εμφάνιση κόντρα στον ουραγό της βαθμολογίας, που είχε κι απουσίες, όπως και ο «Δικέφαλος» βέβαια προβληματίζει.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να διαμαρύρονται για την υπόδειξη σε αντικανονική θέση του Παπανικολάου, μόλις στο 3’. Μια φάση που έπαιξε το ρόλο της στην ψυχολογία των δυο ομάδων στη συνέχεια. Ο Πλατανιάς πήρε αισιοδοξία, ο ΠΑΟΚ «θορυβήθηκε» και παρουσιάστηκε πιο διστακτικός, πιο ... μαζεμένος και πιο ανασφαλής έχοντας πρόβλημα στο κέντρο, όπου το δίδυμο Μαουρίσιο – Κάνιας δεν απέδιδε δημιουργικά, ενώ δεν υπήρχε ουσία και στις πτέρυγες με τον Κάμπος δεξιά και τον Λημνιό αριστερά. Οι φιλότιμες προσπάθειες του Πέλκα ήταν ότι πιο ωφέλιμο, αλλά και πάλι οι κακές αποστάσεις που είχαν μεταξύ τους οι μεσοεπιθετικοί σε συνάρτηση με την πολυπρόσωπη και συμπαγή άμυνα των Κρητικών δεν επέτρεψαν στον «Δικέφαλο» να διεκδικήσει κάτι επιθετικά.

Αυτός ήταν κι ο λόγος που λίγο μετά το ημίωρο ο κ. Λουτσέσκου άλλαξε πλευρές τους Κάμπος – Λημνιό, ζητώντας επιτακτικά από τους ποδοσφαιριστές του να παίζουν πιο γρήγορα, να μην κουβαλάνε την μπάλα και τους δυο ακραίους αμυντικούς να ανέβουν μέτρα στο γήπεδο για να βγάλουν συνεργασίες με τους συμπαίκτες τους που είχαν στην ευθεία. Και πάλι όμως ότι πιο σημαντικό ήταν ένα διαγώνιο σουτ του Κάμπος, στην πορεία του οποίου προσπάθησε να μπει ο Κουλούρης δίχως όμως αποτέλεσμα, μια σέντρα του Πέλκα στο 42’ με τον Βάντερσον να διώχνει σε κόρνερ προ του Λημνιού και μια φάση στο 44’ όταν από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Πέλκα ο Κοκκαλάς απέκρουσε με υπερένταση και τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να διαμαρτύρονται πως ο επερχόμενος προς τον Κοκκαλά Καρυπίδης βρήκε την μπάλα με το χέρι όντας εντός μικρής περιοχής. Στη συνέχεια της φάσης και στο κόρνερ που εκτέλεσε ο Πέλκας και πάλι ο Κοκκαλάς είπε «όχι» σε κεφαλιά του Βαρέλα.

Το δεύτερο σαράντα πεντάλεπτο ξεκίνησε με μια σπουδαία ευκαιρία για την ομάδα του κ. Λουτσέσκου, καθώς ο Πέλκας έβγαλε την παράλλη σέντρα από αριστερά, η μπάλα πέρασε από πολλούς κι ο επερχόμενος Κάνιας έπιασε ανενόχλητος το δυνατό σουτ στέλνοντας την μπάλα πάνω από την εστία του Κοκκαλά. Ο Πλατανιάς απάντησε στις ευκαιρίες με σουτ του Ντικαμονά, ενω στο 49’ ο Πασχαλάκης καθυστέρησε έχοντας την μπάλα στα πόδια του, δεν είδε τον ταχύτατα επερχόμενο Παπανικολάου αλλά και δεν τον προειδοποίησε κανένας συμπαίκτης του με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας μικρός συναγερμός ολίγων δευτερολέπτων που έληξε με ένα άστοχο σουτ πάντα από πλευράς γηπεδούχων. Η εικόνα του ΠΑΟΚ βελτιώθηκε, η επιθετικότητα διατηρήθηκε και στο 50’ από φάουλ του Πέλκα ο Μάτος έβγαλε την παράλληλη κεφαλιά ο Κουλούρης έπιασε ένα όχι και τόσο δυνατό σουτ με τον Κοκκαλά να απομακρύνει.

Εξι λεπτά μετά όμως σε μια φάση διαρκείας στην περιοχή των Κρητών ο Κρέσπο με κεφαλιά έδωσε την ευκαιρία στον Μαλεζά με προβολή να σκοράρει κι ο αρχηγός του «Δικεφάλου» να δώσει τη νίκη στην ομάδα του μαζί και την ηρεμία για την ανασύνταξη εν όψει του δεύτερου γύρου. Το λάθος που είχε κάνει νωρίτερα ο Πασχαλάκης το ρέφαρε στο 59’ όταν σταμάτησε τον Παπανικολάου σε τετ α τετ παραχωρόντας κόρνερ. Το σκηνικό των σημαντικών ευκαιριών ολοκλήρωσε ο Μαουρίσιο στο 62’ όταν από κομπίνα ο Πέλκας βρήκε τον Βραζιλιάνο εντός περιοχής, εκείνος δοκίμασε το συρτό σουτ η μπάλα όμως βρήκε στον εκτεθειμένο Κουλούρη αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας του Πλατανιά ήταν στην κατάλληλη θέση για ν’ αποσωβήσει τον κίνδυνο για την ομάδα του. Στο 64’ ο Τσίμιροτ αντικατέστησε τον Μαουρίσιο που ακόμη δεν έχει βρει τον καλό του εαυτό, στο 72’ ο Μπίσεσβαρ τον Κάμπος παίρνοντας θέση στον άξονα και μετακινώντας τον Πέλκα αριστερά, ενώ στο 86’ ο Σακχόφ πέρασε αντί του Κάνιας.

Στο δια ταύτα. Δεν υπάρχουν εύκολοι αγώνες, ούτε αδύναμοι αντίπαλοι. Η κάθε όμαδα έχει τους λόγους της, βρίσκει τα ιδιαίτερα κινητρά της για να βγάλει ότι καλύτερο μπορεί στο γήπεδο κι αν ο ΠΑΟΚ δεν είναι αυτός που πρέπει να είναι, αντιμετωπίζει προβλήματα. Και πλησιάζοντας προς το τέλος, με τα περιθώρια να στενεύουν για όλους, ο δεύτερος γύρος αναμένεται να είναι πολύ πιο απαιτητικός. Απομένει ο αυριανός – πρώτος εκ των δυο – αγώνας Κυπέλλου με τα Τρίκαλα στα Τρίκαλα. Ωστόσο, ακολούθως ο χρόνος που μεσολαβεί είναι πολυ σημαντικός μέχρι την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων από το νέο έτος πλέον. Χρονικό διάστημα που στον «Δικέφαλο» πρέπει να το εκμεταλλευτούν για να ξεδιαλύνουν τα του ρόστερ, να ολοκληρώσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το έμψυχο δυναμικό και να προβούν στην υπεραπαραίτητη ενίσχυση στις θέσεις που δεδομένα η ομάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα με σημείο αναφοράς το αριστερό άκρο της άμυνας. Ο χρόνος είναι ... χρήμα κι αυτό το ... μάθημα δόθηκε επώδυνα στο ξεκίνημα της σεζόν με όλα τα δεινά που ακολούθησαν και τη σημαντικότατη χρονική περίοδο που χρειάστηκε ο «Δικέφαλος» μέχρι να βρει το δρόμο του. Λάθη που αν δεν είχαν συμβεί τα δεδομένα στη βαθμολογία θα ήταν πολύ διαφορετικά τώρα. Καλή εβδομάδα, καλή συνέχεια και καλή δύναμη σε όλους .
Keywords
Τυχαία Θέματα