Της ...πάνε τα ντέρμπι

Το πιο δύσκολο (φαινομενικά) παιχνίδι της ως το φινάλε του πρωταθλήματος δίνει απόψε η ΑΕΚ. Εννοείται ότι μαθηματικά δεν κρίνεται το παραμικρό στο αθηναϊκό ντέρμπι μεταξύ της Ένωσης και του Παναθηναϊκού, αλλά απ' τη στιγμή που ακολουθούν αναμετρήσεις με τον Πλατανιά, τον Λεβαδειακό, τον ΑΟΚ και τον Απόλλωνα, η λογική λέει ότι οι "κιτρινόμαυροι" μπορούν απόψε να κάνουν το πιο αποφασιστικό
βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Τουλάχιστον όλα αυτά ισχύουν στη θεωρία, γιατί αν δούμε τα αποτελέσματα της ΑΕΚ απ' την αρχή της σεζόν, δεν ηττήθηκε σε ντέρμπι αλλά αντίθετα έφυγε με το κεφάλι κάτω κόντρα σε ομάδες που δεν περίμενε καν ότι θα στραβοπατήσει.

Τα ντέρμπι της ταιριάζουν απόλυτα φέτος, αφού είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι απ' την αρχή της σεζόν η Ένωση παραμένει αήττητη κόντρα σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό τόσο στους αγώνες πρωταθλήματος όσο και σ' αυτούς του κυπέλλου απέναντι στους "ερυθρόλευκους". Συγκεκριμένα στα εφτά ντέρμπι που έχουν προηγηθεί με τις παραπάνω ομάδες, η ΑΕΚ έχει τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες, με το πρόσφατο ματς των Δικεφάλων στην Τούμπα να μην υπολογίζεται καν στην εξίσωση. Η Ένωση νίκησε τρεις φορές τον Ολυμπιακό, ενώ αναδείχθηκε και μια φορά ισόπαλη με τους Πειραιώτες. Επικράτησε του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι του α' γύρου και μάλιστα με παίκτη λιγότερο για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ απέσπασε ισοπαλία μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού, έστω και στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Αυτά κάτι δείχνουν. Δεν μπορεί να είναι όλα τυχαία. Συνήθως άλλωστε τα ντέρμπι κερδίζονται από ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα και τεράστια θέληση. Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να διαθέτει στο ρόστερ της παίκτες που συνδυάζουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά κι αυτό είναι ενδεχομένως το ...μυστικό που κάνει τη διαφορά σε τέτοιου είδους παιχνίδια.

Απόψε κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι από τις περιπτώσεις που λες ότι τα φαινόμενα απατούν. Ναι μεν φαινομενικά οι "πράσινοι" εμφανίζονται περισσότερο προβληματισμένοι για τα εξωαγωνιστικά προβλήματα, παρά για το αποτέλεσμα του ντέρμπι, αλλά πολλές φορές αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη "παγίδα" για το φαβορί. Η Ένωση έχει αποδείξει τις ικανότητές της καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Δεν αναζητά αποδείξεις ...ικανότητας στο αποψινό ντέρμπι. Το μόνο που ψάχνει είναι στο φινάλε του παιχνιδιού να έχει προσθέσει, εύκολα ή δύσκολα, τρεις επιπλέον βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια. Αν μάλιστα η εικόνα που είχε στα προηγούμενα ντέρμπι αποτελέσει οδηγό για το αποψινό, τότε θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο οι πιθανότητές της για νίκη κόντρα στους "πράσινους".
Keywords
Τυχαία Θέματα