Της "έραψε" κοστούμι...

Της "έραψε" κοστούμι...gripapΔευ, 12/07/2020 - 09:11

Ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου γράφει στο blog του για τον Παναθηναϊκό του "ράφτη" Μπόλονι και την πλέον εύκολη νίκη των τελευταίων ετών σε ντέρμπι.

Κόντρα σε κάθε τι που περιμέναμε, ο Παναθηναϊκός ήταν βγαλμένος από τα όνειρα των οπαδών του, ενώ η ΑΕΚ από τους εφιάλτες των δικών της φίλων. Η Ένωση που έψαχνε απεγνωσμένα να βρει αντίδραση

μετά από ευρωπαϊκή "σφαλιάρα", όπως είχε κάνει στην Τρίπολη, απέτυχε.

Ο Μπόλονι, που σύμφωνα με τα λεγόμενά του, καλείται να ράψει το δεύτερο ημίχρονο του Καραϊσκάκης με το πρώτο του Ολυμπιακού Σταδίου, "χτύπησε" τα μπακ της ΑΕΚ, γεμίζοντας παράλληλα τον άξονα με τρεις μέσους και έδειξε από την αρχή ότι ο δικέφαλος θα έχει πρόβλημα.

Από την άλλη πλευρά ακόμα και στο δικό της καλό τέταρτο, μετά το αρχικό ξάφνιασμα, από το 15' ως το 30', η ομάδα του Καρέρα μπορεί να είχε την κατοχή, αλλά πατούσε με δυσκολία την περιοχή του Διούδη. Οι πλάγιοι δεν μπήκαν ποτέ στο ματς, οι μπακ ακόμα κυνηγούν αντιπάλους που περνούν, ενώ ο Ανσαριφάρντ πήρε μόνο μια μπάλα στην περιοχή, στη μοναδική πραγματική ευκαιρία της ΑΕΚ στο ματς, στο 73'!

Ο Βιγιαφάνιες δεν είναι στο 100%, αλλά στα παιχνίδια που έχει παίξει ως τώρα, δείχνει γιατί όλοι έλεγαν ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι διαφορετική ομάδα με αυτόν στη σύνθεσή του. Με τον Αργεντινό σε τέτοια κατάσταση βγαίνει από τη δύσκολη θέση και ο προπονητής του, που δε χρειάζεται να κάνει αλχημείες με τον Καρλίτος ή τον Μακέντα στα πλάγια. Μπορεί να χωρέσουν στο 4-4-2, αλλά σίγουρα όχι σε ντέρμπι.

Δύσκολα βρίσκει κάποιος υστερήσαντες στο χθεσινό Παναθηναϊκό. Ο Κουρμπέλης βγαλμένος από κόμικ, με φοβερή αμυντική προσπάθεια, με γκολ και με σφιγμένα δόντια στο τέλος, ο Αλεξανδρόπουλος και ο Ζαγαρίτης σαν να είναι 30 χρονών, με εμπειρία και χειρισμό καταστάσεων δυσανάλογη της πραγματικής τους ηλικίας, Μαουρίτσιο και Σάντσες να δίνουν λύσεις σε άμυνα κι επίθεση, Χατζηγιοβάννη να "βγάζει" τα συκώτια των αντιπάλων του, Μακέντα να σκοράρει και να ταλαιπωρεί και τους κεντρικούς αμυντικούς με τον Διούδη μέχρι να φτάσουμε στο τελευταίο 5λεπτο, να περνούν ήσυχο βράδυ.

Αν πρέπει κάτι να προβληματίσει τον πολύπειρο Ρουμάνο τεχνικό, είναι ότι οι επιλογές του από τον πάγκο έπεσαν στο κενό, χωρίς να βοηθήσουν στο ελάχιστο. Ιδίως οι Αγιούμπ και Πούγγουρας θα θυμούνται το ντέρμπι για λάθος λόγους, αφού ήταν "μέσα" στις φάσεις της ΑΕΚ τα τελευταία λεπτά.

Ο Καρέρα είναι υπό πίεση και είναι ξεκάθαρο. Η Ένωση στηρίζει τον Ιταλό τεχνικό, αλλά στην Ελλάδα ξέρουμε καλά, ότι όταν "αναγκάζεται" μια ομάδα να εκφράσει τη στήριξή της, η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε χωρίς ιδέες, με τεράστια προβλήματα στα άκρα, τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, ενώ στον άξονα, οι βαρείς Κρίστιτσιτς και Σάκχοφ, ούτε μονομαχίες κέρδισαν, ούτε την μπάλα μπροστά κουβάλησαν.

Ο Μάνταλος πάλευε μόνος του, ο Ανσαριφάρντ ακούμπησε ελάχιστες φορές κι όταν ήρθε η ώρα των αλλαγών, από το ημίχρονο κιόλας, με τη διπλή κίνηση από τον πάγκο, οι επιλογές είναι τουλάχιστον συζητήσιμες. Η χθεσινή ΑΕΚ έμοιαζε με αυτή της Ευρώπης, που χάνει με κατεβασμένα χέρια και όχι με αυτή του πρωταθλήματος που μέχρι χθες και με εξαίρεση στο Περιστέρι, ελέγχει κάθε παιχνίδι.

Πλέον η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί μόνο με νίκες, ενώ το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, μπορεί είτε  να "απογειώσει" είτε να "τελειώσει" καταστάσεις...

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Παναθηναϊκός - Ποδόσφαιρο Off Off gripap Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Παναθηναϊκός ΕΛΛΑΔΑ Ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου γράφει στο blog του για τον Παναθηναϊκό του "ράφτη" Μπόλονι και την πλέον εύκολη νίκη των τελευταίων ετών σε ντέρμπι. Article publish on Δευ, 12/07/2020 - 09:11 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα