Τιμή σ' ένα ήρωα

Εκατό χρόνια μετά τον θάνατό του, τα επιτεύγματα του Walter Tull, έρχονται στην επιφάνεια από την μνήμη και στηρίζουν κοινωνικό έργο στην Αγγλία.

Ο Tull ήταν ο πρώτος μαύρος αξιωματικός του Βρετανικού Στρατού σε πολεμικές επιχειρήσεις κι ένας από τους πρώτους μαύρους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Οι Αγγλικές ποδοσφαιρικές αρχές, μεταξύ των οποίων και η EFL, στην οποία μετέχει και η Τσάμπιονσιπ, θα στηρίξουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και ανέργους, στο πλαίσιο τιμής στην μνήμη
και τα επιτεύγματα του Tull.

Το όλο εγχείρημα έχει ονομαστεί project Tull 100 και μεταξύ άλλων θα έχει και ενέργειες ενάντια στον ρατσισμό και την κοινωνική απομόνωση στα αγγλικά γήπεδα.

Στο σχέδιο θα πρωτοστατήσει η Νορθάμπτον, ομάδα στην οποία αγωνίστηκε ο Tull, ο οποίος γεννήθηκε στο Κεντ. Μάλιστα έξω από το γήπεδο της Νορθάμπτον το Sixfields Stadium, υψώθηκε το Walter Tull Memorial.

Ο πατέρας του ήταν από τα νησιά Μπαρμπέιντος και η μητέρα του αγγλίδα. Ο Tull έμεινε ορφανός σε ηλικία οκτώ ετών και πέρασε τα εφηβικά του χρόνια στο Ανατολικό Λονδίνο, σ’ ένα ορφανοτροφείο. Ήταν ταλέντο στο ποδόσφαιρο και ξεκίνησε την καριέρα του από την Clapton FC, έπαιξε στην Τότεναμ και στην συνέχεια στην Νορθάμπτον.

Σταμάτησε την ποδοσφαιρική του καριέρα και κατατάχθηκε στον στρατό στην λεγόμενη «Ποδοσφαιρική Ταξιαρχία». Έδειξε ηρωισμό, ανελίχθηκε στην στρατιωτική βαθμίδα, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι μαύροι εκείνη την εποχή. Υπηρέτησε στο Δυτικό Μέτωπο, στην Ιταλία και τελικά σκοτώθηκε στην μάχη του Somme τον Μάρτιο του 2018.

Το Tull100 project, θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2018, με την συμπλήρωση των 100 χρόνων από τον θάνατό του. Περιλαμβάνει, ποδοσφαιρικούς συλλόγους, ομάδες νέων, σχολεία, κοινωνικές ομάδες, φροντίδα αστέγων κι άλλες ενέργειες σε όλη την Αγγλία.
Keywords
Τυχαία Θέματα