Τιάγκο Σίλβα: «Έφηβος» 38 ετών είναι ακόμα εδώ και ακμάζει

Για έναν παίκτη με 28 τρόπαια στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, συμπεριλαμβανομένων των πρωταθλημάτων στη Γαλλία και την Ιταλία, καθώς και την επιτυχία του Champions League με την Τσέλσι, είναι κάπως έκπληξη η μεγάλη ανακάλυψη του Τιάγκο Σίλβα στην ήπειρο που έφτασε στα 25 του. Αφού απέτυχε να πάρει καλό βαθμό στην Πόρτο και σκέφτηκε να τα παρατήσει κατά τη διάρκεια ενός δανεισμού στην Ντιναμό Μόσχας, μια επιτυχημένη

επιστροφή στη Βραζιλία με τη Φλουμινένσε οδήγησε τελικά σε μια μετακόμιση στο Μιλάνο και τα υπόλοιπα, όπως λένε, είναι ιστορία.

Το Σαν Σίρο αποδείχθηκε κάτι περισσότερο από ένα απλό εφαλτήριο σε μια γεμάτη τρόπαια περίοδο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο για τον Σίλβα, και είναι το έδαφος όπου έκανε την 100η του εμφάνιση στο Champions League, με την όγδοη και πιθανώς την τελευταία ομάδα του η καριέρα του. Έγινε μόλις ο πέμπτος Βραζιλιάνος στην ιστορία που φτάνει σε αυτό το ορόσημο στη διοργάνωση μετά τους Ρομπέρτο ​​Κάρλος (120), Ντάνι Άλβες (111), Φερναντίνιο (103) και Μαρσέλο (102). Παρά το γεγονός ότι είναι 38 ετών, δεν θα στοιχηματίζατε ενάντια στον βετεράνο σέντερ μπακ που θα σπάσει το ρεκόρ του Ρομπέρτο ​​Κάρλος – αν και για να συμβεί αυτό, θα έπρεπε να περάσει τουλάχιστον μία ακόμη σεζόν στο Στάμφορντ Μπριτζ ή σε άλλη ομάδα επιπέδου Champions League.

Ο Σίλβα κατέστησε σαφές όταν εντάχθηκε στην Τσέλσι τον Αύγουστο του 2020, μετά τη λήξη του συμβολαίου του με την Παρί Σεν Ζερμέν, πως συνεχίζει να διεκδικεί μια θέση με τη Βραζιλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. Αυτό ήταν το μακροπρόθεσμο κίνητρό του για να παραμείνει στην κορυφή. «Όπως έχω ξαναπεί, η προοπτική να παίξω στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ένα άλλο πράγμα που με οδηγεί πραγματικά», είπε τότε. «Θα είμαι 38 ετών μέχρι το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο και έχω τεράστιο κίνητρο για να είμαι σε καλή κατάσταση για αυτό. «Η δουλειά που καταβάλλω για να το κάνω αυτό πραγματικότητα ξεκίνησε ήδη πριν από λίγο καιρό και τώρα η Τσέλσι μου έδωσε μια μεγάλη ευκαιρία να συνεχίσω να παίζω στο υψηλότερο επίπεδο του αγώνα».

Η αποχώρηση του Τόμας Τούχελ, με τον οποίο συνεργάστηκε στο Παρίσι, και η άφιξη του Γκρέιαμ Πότερ δεν μείωσαν τον φόρτο εργασίας του, καθώς έχει ξεκινήσει στους 9 από τους 11 αγώνες της Τσέλσι σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν. Ένα από τα παιχνίδια που έχασε ήταν η νίκη με 3-0 επί της Γουλβς λόγω ασθένειας στο Λονδίνο.

Η άμυνα είναι η προτεραιότητα για τον Σίλβα, φυσικά, και έχει προσαρμόσει το παιχνίδι του ως προς αυτό κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Τσέλσι. Ενώ το μέγεθος του δείγματος για το Champions League αυτής της σεζόν είναι πολύ μικρό για να καταλήξουμε σε οποιοδήποτε συμπέρασμα. Έπαιξε επίσης μεγαλύτερο ρόλο στο χτίσιμο της ανάπτυξης, με επιτυχημένες πάσες κοντά στο 70%, ποσοστό που έχει βελτιωθεί προσωπικά μόνο μία φορά στην καριέρα του (75,8 τη σεζόν 2018-19). Παρεμπιπτόντως, ήταν στην πρώτη σεζόν του στο Πάρκο των Πριγκήπων που κατέγραψε τις χαμηλότερες συμπληρωμένες πάσες του (37,9 ανά παιχνίδι). Την τελευταία δεκαετία, το παιχνίδι του έπρεπε να αλλάξει σημαντικά. Και όμως εδώ είναι, ακόμα ακμάζει στα 38 του.

Keywords
Τυχαία Θέματα