Τι μας περιμένει από τα First-Party Studios του PlayStation

Τι είδαμε και τι θα δούμε από τα 'ενδότερα' της Sony.

Με τη Sony να φέρνει πλέον τα νέα, σχετικά με τους επερχόμενους τίτλους της, μέσω του State of Play... ήρθε η ώρα να δούμε πάνω σε τι δουλεύουν τα κύρια first party στούντιο της Sony.

Σε αυτό το σημείο

να πούμε πως το κείμενο αφορά τα στούντιο τα οποία ανήκουν στην Sony, οπότε εταιρείες όπως Insomniac και Kojima Productions δεν αναφέρονται κι ας έχουν εργαστεί ή εργάζονται σε αποκλειστικότητες για το PlayStation.

Bend Studio

Τελευταία κυκλοφορία: Το τελευταίο παιχνίδι της Bend Studio ήταν στο PlayStation Vita, το Uncharted Golden Abyss. Έπειτα το στούντιο δούλεψε στο παιχνίδι καρτών Uncharted: Fight for Fortune.

Τωρινή ασχολία/επόμενο project: Το Days Gone είναι ο επόμενος μεγάλος first party τίτλος που πρόκειται να κυκλοφορήσει η Sony. Με ημερομηνία κυκλοφορίας την 26η Απριλίου, το υλικό που έχουμε δει από το παιχνίδι είναι αρκετό και αναμένουμε πως και πως να το πιάσουμε στα χέρια μας.

Guerrilla Games

Τελευταία κυκλοφορία: Το Horizon Zero Dawn κυκλοφόρησε το 2017 βάζοντας τους κατόχους PlayStation 4 σε έναν κόσμο γεμάτο από εκπληκτικά θηρία-ρομπότ, στον οποίο πρέπει να παλέψουν. Η Guerrilla κυκλοφόρησε κι ένα μεγάλο expansion για το Horizon την ίδια χρονιά, το The Frozen Wilds.

Τωρινή ασχολία/επόμενο project: Αν και το στούντιο είναι ευρύτερα γνωστό ως ο οίκος του Killzone, η επιτυχία του Horizon άνοιξε τον δρόμο στην Guerrilla για την συνέχεια του franchise. Η Sony δεν έχει επιβεβαιώσει κάποιο sequel ακόμα, αλλά σύμφωνα με τις πωλήσεις των εκατομμυρίων αντιτύπων, θα έπρεπε να αναρωτιόμαστε για το "πότε" κι όχι για το "αν" θα το ανακοινώσει.

Japan Studio

Τελευταία κυκλοφορία: Το Japan Studio της Sony είναι αρκετά δημιουργικό στο να αναπτύσσει ή να συνεισφέρει στην ανάπτυξη αρκετών παιχνιδιών του PS4. Από το Knack στο Last Guardian κι από 'κει στο PSVR και το Astro Bot Rescue Mission, το Japan Studio έχει αναμειχθεί με αρκετούς από τους first-party τίτλους της Sony.

Τωρινή ασχολία/επόμενο project: Αν και δεν γνωρίζουμε αρκετές πληροφορίες σχετικά με το τι μας περιμένει από το στούντιο, η μόνη πληροφορία που έχουμε έχει να κάνει με την ανάμιξη τους στο Everybody’s Golf VR της Clap Hanz το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Μάιο.

London Studio

Τελευταία κυκλοφορία: Το London Studio έχει συνεισφέρει τόσο στην κυκλοφορίας του SingStar Celebration για το PS4, όσο και στο PlayStation VR Worlds για το PSVR.

Τωρινή ασχολία/επόμενο project: Το Blood & Truth είναι ένας πολύ-αναμενόμενος τίτλος για το PSVR εμπνευσμένος από το The London Heist του PlayStation VR Worlds. Πλέον η αναμονή φτάνει στο τέλος της αφού το Blood & Truth θα κάνει το ντεμπούτο του τον Μάιο.

Manchester Studio

Το 2015 η Sony ξεκίνησε το Manchester Studio, γνωστό παλαιότερα ως North West Studio, για την ανάπτυξη του PSVR. Ωστόσο δεν έχουμε δε ακόμα κάτι από αυτούς. Με το PSVR να προωθείται αρκετά από την Sony, δεν θα είναι περίεργο να δούμε και κάτι από αυτό το στούντιο.

Media Molecule

Τελευταία κυκλοφορία: Μετά την καινοτομία του LittleBigPlanet franchise στο PS3, η Media Molecule έφερε το Tearaway για το PlayStation Vita (το οποίο ήρθε και στο PS4 το 2015).

Τωρινή ασχολία/επόμενο project: Dreams! Καθ'όλη τη διάρκεια ζωής του PS4, οι fans ανυπομονούσαν για το επόμενο δημιουργικό παιχνίδι της Media Molecule κι έπειτα από την beta στα τέλη 2018/αρχές 2019, το Dreams θα είναι διαθέσιμο την άνοιξη υπό την μορφή early access.

Naughty Dog

Τελευταία κυκλοφορία: Η Naughty Dog δούλεψε στη μεταφορά του The Last of Us στο PS4, στο Uncharted 4: A Thief’s End και στο Uncharted: The Lost Legacy, με το τελευταίο να κυκλοφορεί το 2017.

Τωρινή ασχολία/επόμενο project: Είναι γνωστό πλέον πως το The Last of Us II βρίσκεται υπό ανάπτυξη. Έπειτα από την απρόσμενη ανακοίνωση του στο PlayStation Experience τον Δεκέμβριο του 2016, η Sony έχει δείξει αρκετές φορές το πολύ-αναμενόμενο sequel με αποκορύφωμα το gameplay demo στην Ε3 2018. Δυστυχώς ακόμα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας.

Pixelopus

Τελευταία κυκλοφορία: To Entwined, που ανακοινώθηκε και κυκλοφόρησε "ύπουλα" το 2014.

Τωρινή ασχολία/επόμενο project: Το Concrete Genie, το όμορφο action-adventure παιχνίδι, που δίνει στους παίκτες τις δυνάμεις ενός μαγικού πινέλου. Με αρχικό πλαίσιο κυκλοφορίας την άνοιξη του 2019, θα καθυστερήσει μέχρι το φθινόπωρο και θα φέρει μαζί του και PSVR mode.

Poylphony

Τελευταία κυκλοφορία: Το Gran Turismo Sport είναι η πιο πρόσφατη κυκλοφορία της Polyphony Digital, με το στούντιο να αφιερώνει αρκετό χρόνο για updates και υλικό στον υπάρχον τίτλο από το 2017.

Τωρινή ασχολία/επόμενο project: Προς το παρόν το στούντιο δίνει όλη την έμφαση στο περιεχόμενο του GT Sport, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως οποιαδήποτε νέα ανακοίνωση θα περιλαμβάνει το Gran Turismo στον τίτλο.

San Diego Studio

Τελευταία κυκλοφορία: Το San Diego Studio κυκλοφόρησε την ετήσια baseball επιτυχία MLB: The Show 19.

Τωρινή ασχολία/επόμενο project: Χωρίς καμία περαιτέρω ανακοίνωση και με το MLB 19 να έχει κυκλοφορήσει πρόσφατα, δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να αναμένουμε από το San Diego πέραν του MLB: The Show 20 που θα κυκλοφορήσει εκτός απροόπτου του χρόνου.

Sony Santa Monica

Τελευταία κυκλοφορία: God of War και τα λόγια είναι περιττά.

Τωρινή ασχολία/επόμενο project: Προς το παρόν δεν έχει ανακοινώσει κάτι, αν και με τα τόσα βραβεία που πήρε το God of War οι προσδοκίες είναι για κάποια συνέχεια του God of War. Το μόνο σίγουρο είναι πως περιμένουμε με ανυπομονησία το επόμενο project.

Sucker Punch

Τελευταία κυκλοφορία: Η Sucker Punch έκανε την μετάβαση στο PS4 με το γνωστό franchise, Infamous. Το Infamous: Second Son και το expansion Infamous: First Light κυκλοφόρησαν στις αρχές του κύκλου ζωής του PS4.

Τωρινή ασχολία/επόμενο project: Η Sucker Punch αποκάλυψε το νέο της project, ένα ολοκαίνουργιο franchise, κατά τη διάρκεια του Paris Games Week 2017. Το Ghost of Tsushima είναι ένα open-world action-adventure stealth game το οποίο θα διαδραματίζεται στη φεουδαρχική Ιαπωνία. Δυστυχώς όμως παραμένει ακόμα άγνωστη η ημερομηνία κυκλοφορίας.

Κάτι ακόμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία ακόμα ομάδα πρόκειται να δημιουργηθεί εντός του "first-party οίκου" της Sony. Ο Quentin Cobb, πρώην μέλος της Naughty Dog, δημιούργησε μία ομάδα για ένα άγνωστο project. Φήμες θέλουν τη νέα ομάδα να συνεργάζεται με τη Naughty Dog για την συνέχεια του Uncharted, κάτι όμως που δεν έχει επιβεβαιώσει η Sony, οπότε όπως καταλαβαίνετε...παραμένουν φήμες.

Ο Mike είναι το "μαντρόσκυλο" του IGN. Όταν δεν γαβγίζει μπορείτε να τον βρείτε σε Facebook, Steam και PSN.

IGN GreeceΓιατί η Sony δεν θα είναι στην Ε3Cross Play: Υποχωρούν οι αντιστάσεις της SonyΣταματάει του χρόνου η παραγωγή PS Vita στην Ιαπωνία

Πηγή: IGN Greece

Keywords
studios, playstation, party, studios, god of war, playstation 4, naughty dog, ps vita, sony, νέα, play, party, kojima, studio, vita, uncharted, golden, abyss, fight, project, dawn, franchise, sequel, japan, ps4, guardian, golf, london, blood, west, media, ps3, access, dog, end, lost, demo, sport, mlb, god, infamous, son, light, paris, games, ghost, game, ιαπωνια, mike, ign, facebook, steam, psn, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, www.facebook.com, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ign, ημερομήνια, playstation 4, mlb, ps vita, πλαισιο, τα νεα, φημες, ωρα, games, game, ghost, guardian, lost, psn, ps3, ps4, sony, sport, vita, ανοιξη, βρειτε, βρισκεται, δυστυχως, υπαρχει, επρεπε, επιτυχια, ζωης, ιδια, κειμενο, κυρια, λογια, μορφη, μπορειτε, ομαδα, οικος, πωλησεις, ρομποτ, σιγουρο, συνεχεια, τιτλος, φτανει, φθινοπωρο, abyss, access, αγνωστο, blood, sequel, dawn, demo, adventure, εμφαση, fight, franchise, god of war, god, golf, golden, infamous, project, japan, kojima, light, london, media, naughty dog, dog, son, mike, paris, παιχνιδι, play, πληροφοριες, studio, steam, υλικο, uncharted, west, world, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα