Τι φέρνει στην ΑΕΚ ο Μουκουντί;

Παρά τα πολλά αμυντικά προβλήματα της Σεντ Ετιέν, ο Αρόλντ Μουκουντί δείχνει πως είναι ένας παίκτης που διατήρησε σε αξιοπρεπή επίπεδο τους αριθμούς του.

Ο Μουκουντί την περυσινή σεζόν αγωνίστηκε τόσο ως τρίτο (κεντρικό) στοπερ, όσο και ως δεξί στόπερ σε άμυνα με τέσσερις αμυντικούς, καταγράφοντας συνολικά 26 συμμετοχές στη Ligue 1. Ο διεθνής Καμερουνέζος στόπερ είχε 4.43 κλεψίματα/ματς, ενώ είχε 6.6 μονομαχίες/ματς με ποσοστό επιτυχίας λίγο πάνω από το 70%.

Επίσης, στα

26 ματς σημείωσε 15 τάκλιν (40% επιτυχία), ενώ είχε μικρό αριθμό φάουλ κάνοντας σε όλη τη σεζόν 30 παίρνοντας τρεις κίτρινες κάρτες. Στις εναέριες μονομαχίες, ο Μουκουντί είχε 2.5/ματς με ποσοστό επιτυχίας 64%.

Οι μεταβιβάσεις και η παρουσία σε τριάδα

Ο Ματίας Αλμέιδα έδειξε στην προετοιμασία πως θα στηριχτεί σε άμυνα με τρία στόπερ, συνεπώς είναι σημαντικό το γεγονός το παρελθόν του Μουκουντί στη συγκεκριμένη διάταξη. Ο Καμερουνέζος στόπερ έχει τα προσόντα για να ανταποκριθεί στα θέλω του Αργεντινού προπονητή, ο οποίος ενδεχομένως να έχει καταλήξει σε άμυνα με τρία στόπερ. Μπορεί και όχι. Ο Μουκουντί και ύψος έχει και γρήγορος είναι, ενώ δείχνει να μπορεί να… τσουλήσει τη μπάλα στην άμυνα. Πέρυσι, η μπάλα περνούσε από τα πόδια του 32 φορές ανά παιχνίδι, είχε 16.3 πάσες προς τα μπροστά (83% σωστές) και 2.1 πάσες προς τα πίσω, ενώ επιχείρησε και 13 κάθετες πάσες με ποσοστό επιτυχίας 30.8%.

Keywords
Τυχαία Θέματα