Τι δείχνουν οι αριθμοί και τι μπορεί ο Ολυμπιακός

Θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε κάτι. Οι ομάδες που συνεχίζουν στη νοκ άουτ φάση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, απαιτούν σεβασμό. Εύκολος αντίπαλος δεν υπάρχει. Πόσο μάλλον όταν ο Ολυμπιακός βρίσκει στο δρόμο του ένα σύνολο με μεγάλη εμπειρία στην Ευρώπη, το οποίο έχει στην τροπαιοθήκη του δύο ευρωπαϊκούς τίτλους, το κύπελλο UEFA του 1975 και του 1986.

Η Ντιναμό Κιέβου μετρά 91 χρόνια
ιστορίας (ιδρύθηκε 13 Μαΐου 1927), έχοντας κατακτήσει 28 πρωταθλήματα, τα 15 εκ των οποίων στην Ουκρανία μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Σύμφωνα με το Transfermarkt η συνολική αξία του ρόστερ της είναι 81.500.000 ευρώ, ενώ του Ολυμπιακού 59.000.000 ευρώ.

Οι αριθμοί δίνουν την ουκρανική ομάδα ως φαβορί για την πρόκριση στη φάση των «16». Ωστόσο, στον αγωνιστικό χώρο κρίνονται όλοι. Και εκεί δεν παίζουν οι αριθμοί. Οι παίκτες και τα συστήματα κάνουν τη διαφορά, όπως αποδείχθηκε στο ακροτελεύτιο ματς των «Πειραιωτών» στον όμιλο με την Μίλαν των πανάκριβων παικτών -486.000.000 ευρώ είναι η αξία του δυναμικού της!

Το κακό για τον Ολυμπιακό είναι πως θα παίξει με την Ντιναμό Κιέβου σε πολύ κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος, όπου το πρόγραμμα θα έχει μόνο ντέρμπι. Στις 9 Φεβρουαρίου, θα αγωνιστεί στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Στις 14/2 θα γίνει το πρώτο ματς με την Ντιναμό στο Καραϊσκάκη και τρεις ημέρες μετά οι «Πειραιώτες» θα υποδεχθούν την ΑΕΚ στο Φάληρο. Για να ακολουθήσει η ρεβάνς του Κιέβου στις 21/2.

Πρόγραμμα… Γολγοθάς για τον Πέδρο Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι θα κληθούν τον Φεβρουάριου να κρατήσουν την Ελλάδα ψηλά στην ειδική βαθμολογία της UEFA. Στην παρούσα φάση είναι 13η. Αλλά δύσκολα να προσπεράσει τη 12η Αυστρία και την 11η Ολλανδία. Ωστόσο, ενδεχομένως να κινδυνέψει από την 16η Τσεχία που συνεχίζει με δύο ομάδες, καθώς η 14η Δανία δεν έχει πλέον εκπρόσωπο, ενώ η 15η Ελβετία συνεχίζει μόνο με τη Ζυρίχη που κληρώθηκε με την Νάπολι.

Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, πόσο μεγάλη αξία έχουν τα ματς με την Ντιναμό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν και η χρονική στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» θα βρεθούν απέναντι στην ουκρανική ομάδα θα είναι η χειρότερη δυνατή, το σύνολο του Μαρτίνς δείχνει ικανό να ανταποκριθεί με επιτυχία και στις μεγαλύτερες δυσκολίες και προκλήσεις της περιόδου.
Keywords
Τυχαία Θέματα