Τι χάνει η ΑΕΚ από τον Αραούχο; (vids)

Η είδηση της απώλειας του Σέρχιο Αραούχο για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν είναι αναμφίβολα ένα μεγάλο πλήγμα για την ΑΕΚ στη μάχη των “κιτρινόμαυρων” για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ είναι με διαφορά ο πιο επιδραστικός παίκτης της στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς δεν είναι μόνο τα γκολ και οι ασίστ που βγάζει αλλά η εν γένει παρουσία του

στο τακτικό κομμάτι. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Ματίας Αλμέιδα… ξεκινούσε την ενδεκάδα από τον συμπατριώτη του.

Το γκολ του Αραούχο που έκρινε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Ο Αραούχο στη φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί συνολικά σε 34 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδας (2.636 αγωνιστικά λεπτά), πετυχαίνοντας 7 γκολ (όλα στο πρωτάθλημα), ενώ έχει βγάλει και 8 ασίστ για τους συμπαίκτες του (7 στο πρωτάθλημα). Μάλιστα, ο Αργεντινός επιθετικός είναι δεύτερος στη συγκεκριμένη κατηγορία στη Super League, πίσω από τον Κάλεντ Νάρεϊ του ΠΑΟΚ που έχει 10.

Το σχόλιο του Ντέμη για τον Αραούχο της Τούμπας

Επίσης, ο 31χρονος επιθετικός είναι πρώτος σε τελικές προσπάθειες στο πρωτάθλημα έχοντας 71 συνολικά, είναι δεύτερος σε πάσες από πλευράς ΑΕΚ με 184 στο πρωτάθλημα, o μέσος όρος επαφών με τη μπάλα σε κάθε ματς είναι 45.3, έχει 3.3 τελικές σε κάθε ματς, 1.2 τελικές εντός εστίας, αλλά και 4.2 κερδισμένες μονομαχίες/ματς. Αυτοί είναι κάποιοι από τους αριθμούς που προσπαθούν να αποτυπώσουν τη δουλειά του Σέρχιο Αραούχο μέσα στο γήπεδο για την ΑΕΚ. Αλλά και πάλι δεν λένε όλη την αλήθεια.

Οι χώροι που έχει καλύψει στο φετινό πρωτάθλημα ο Σέρχιο Αραούχο.

Ο “Τσίνο” είναι ο πρώτος παίκτης της ΑΕΚ που έβαλε την ομάδα πάνω από τον εαυτό του, δεν τον ενδιέφερε αν θα σημείωνε αυτός τα γκολ της νίκης, αλλά μόνο να κερδίζει η ομάδα του. Έτρεχε σε κάθε σημείο του γηπέδου, αμέτρητα χιλιόμετρα, ανακτούσε μπάλες, έβαζε τα πόδια του στη… φωτιά, για επιθετικός έχει δεχθεί 6 κίτρινες κάρτες λόγω του ότι κυνηγούσε κάθε φάση. Ακόμα και μέσα στα αποδυτήρια ήταν και είναι σημαντικός για τη λειτουργία της ΑΕΚ.

Όσα δήλωσε ο Αραούχο μετά τη νίκη στην Τούμπα

Είναι ο πρώτος που έβγαινε να μιλήσει και να απολογηθεί στον κόσμο της ομάδας του όταν ένα ματς στράβωνε, πάντα ειλικρινής. Η απουσία του είναι μεγάλο πλήγμα για την ΑΕΚ, αλλά και πάλι αγωνιστικά ο Αλμέιδα θα βρει τρόπο να καλύψει το κενό του. Το σίγουρο είναι πως η ΑΕΚ με τον Αραούχο θα μπορούσε να πετύχει ακόμα περισσότερα πράγματα, αλλά στο σημείο που έχουμε φτάσει δεν υπάρχει χρόνος για περεταίρω αναλύσεις. Πνευματικά ο Αργεντινός θα είναι δίπλα στους συμπαίκτες του και θα τους στηρίζει καθημερινά.

Οι δηλώσεις του Αραούχο μετά την ήττα στην Τούμπα
Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΕΚ, Αραούχο,aek, araoucho