Θρίαμβος της Εφές στο Τελ Αβίβ! (video)

Η ομάδα του Περάσοβιτς μετά τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα, επεφύλαξε νέα εκκωφαντική εμφάνιση, επικρατώντας αυτή τη φορά της Μακάμπι στο Ισραήλ με το εντυπωσιακό 92-72!

Διαβάστε το 6ο τεύχος του περιοδικού Super Euroleague με αποκλειστικά
θέματα που αφορούν την Ευρωλίγκα

Στο πρώτο δεκάλεπτο καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να βρει επιθετικό ρυθμό, η μεν Μακάμπι έκανε αρκετά λάθη, 5 τον αριθμό, η δε Εφές ήταν εύστοχη από την περίμετρο με 4/6 τρίποντα αλλά πολύ άστοχη στα δίποντα (3/13) και κάπως έτσι η πρώτη περίοδος έληξε στην ισορροπία, 19-19.

Το δεύτερο κομμάτι της αναμέτρησης ανήκει στον Έρικ ΜακΚάλουμ, ο οποίος διέλυσε κάθε αμυντικό σύστημα της Μακάμπι, αφού πέτυχε 6/7 τρίποντα με αποτέλεσμα η διαφορά να εκτοξευθεί στους 15 πόντους, 32-47 με βολές του Στίματς, προς το τέλος της περιόδου. Από τους γηπεδούχους Τζάκσον και Κόουλ ήταν άστοχοι και μόνο ο Τόμας ήταν αξιόπιστος, κλείνοντας το ημίχρονο στους 10 πόντους.

Μπαίνοντας στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Πιερ Τζάκσον πάτησε γκάζι, με συνεχόμενα drive αλλά και με τη συνδρομή του Μπόλντεν και του Τάιους στο αμυντικό κομμάτι, η Μακάμπι "ψαλίδισε" τη διαφορά στο -6, 61-67 στο κλείσιμο της τρίτης περιόδου.

Παρά τις όποιες προσπάθειες, ο ΜακΚάλουμ ήταν αποφασισμένος να φύγει με τη νίκη από το Τελ Αβίβ κι ουδείς μπορούσε να τον σταματήσει. Συνέχισε το κρεσέντο του από την περίμετρο κι έχοντας τη συνδρομή του συγκινητικού στην άμυνα Ντάνστον (τελείωσε το ματς με 5 κοψίματα), του σταθερά αποτελεσματικού Στίματς αλλά και του, αρνητικού μέχρι εκείνο το σημείο, Λίντο, οδήγησε την ομάδα του σε δεύτερη διαδοχική νίκη.

Ο άλλοτε παίκτης του Απόλλωνα Πατρών και του Πανιωνίου ολοκλήρωσε το ματς στους 31 πόντους (8/11 τρίποντα), double double από τον Στίματς με 15 πόντους και 13 ριμπάουντ, 11 πόντους είχε ο Σίμον, από 10 προσέθεσαν Ντάνστον και Λίντο.

Στον αντίποδα, ο Τζάκσον πέτυχε 20 πόντους, κάνοντας όμως και 6 λάθη,ο Μπόλντεν είχε 12 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 κοψίματα, από 10 πόντους είχαν οι Τάιους, Τόμας.
Keywords
Τυχαία Θέματα