Θριάμβευσε στο θρίλερ ο Φoνίνι

Σε ματς που ισορρόπησε σε τεντωμένο σχοινί και κρίθηκε στο πέμπτο σετ, ο Φάμπιο Φονίνι λύγισε την αντίσταση του Κάιλ Έντμουντ και προκρίθηκε στους «16» του Ρολάν Γκαρός.
Ο Έντμουντ που ήταν ο τελευταίος Βρετανός που είχε μείνει στη διοργάνωση, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, άρχισε με τον καλύτερο τρόπο το ματς κάνοντας μπρέικ στο σερβίς του αντιπάλου του, όμως ο 31χρονος Φονίνι πήρε πίσω το μπρέικ στο έκτο γκέιμ και έκλεισε το πρώτο σετ με 6-3.
Η εξέλιξη δεν επηρέασε
τον Έντμουντ, ο οποίος με καθαρή σκέψη και σταθερότητα κατέκτησε το επόμενο σετ με 6-4 κι εκμεταλλεύθηκε τον εκνευρισμό που προκάλεσαν στο Φονίνι τα λάθη του για να κατακτήσει και το τρίτο σετ με 6-3.
Ο σπεσιαλίστας στο χώμα Ιταλός βρέθηκε γρήγορα στο 3-0, κράτησε την ψυχραιμία του όταν ο ημιφιναλίστ του φετινού Αυστραλιανού Όπεν ισοφάρισε σε 3-3 κι έκλεισε τελικά το σετ με 6-4 ισοφαρίζοντας σε 2-2.
Το καθοριστικό σετ ισορρόπησε σε τεντωμένο σχοινί. Χωρίς μπρέικ στα πρώτα εννέα γκέιμ και το Φονίνι στο 5-4, ο Έντμουντ «σέρβιρε» για να μείνει στο ματς. Μετά από τρεις ώρες και τριάντα τέσσερα λεπτά ο Φονίνι εκμεταλλεύθηκε την συνθήκη πίεσης του αντιπάλου του και πανηγύρισε την πρόκριση στον τέταρτο γύρο της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στο Μαρίν Τσίλιτς και το Στηβ Τζόνσον.
Keywords
Τυχαία Θέματα