Θοδωρής Βλάχος: "Στόχος η πρώτη θέση στον όμιλο"

Η δύσκολη κλήρωση της Εθνικής ομάδας πόλο Ανδρών για το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δεν φάινεται ότι δημιουργεί κλίμα απαισιοδοξίας στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Αν και επικεφαλής ομίλου θα κληθεί να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια κόσμου, Κροατία (ήταν στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας) και τις υποδεέστερες Ολλανδία, Τουρκία.
Πρώτος στόχος είναι η κατάληψη της 1ης θέσης που οδηγεί απευθείας στα προημιτελικά της διοργάνωσης και ο Θοδωρής Βλάχος παρουσιάζεται αισιόδοξος:

«Αρχικός στόχος είναι η εξασφάλιση της πρώτης θέσης. Εάν
τα καταφέρουμε θα προκριθούμε απευθείας στην οκτάδα, θα εξασφαλίσουμε και την συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κορέας», επισήμανε ο Βλάχος με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ και συνέχισε:

«Φυσικά δεν είναι εύκολο. Η Κροατία είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια και φυσικά η πιο δύσκολη αντίπαλος που θα μπορούσε να προκύψει από την κλήρωση. Μπορεί να κερδίσαμε τους Κροάτες με 6-4 πρόσφατα και μάλιστα μέσα στην έδρα τους, αυτό όμως δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.
Οι Κροάτες είναι πανίσχυροι και δεν μπορεί κάποιος να κάνει προγνωστικά. Βέβαια για να περάσουμε στην οκτάδα δεν χρειάζεται να είμαστε πρώτοι στον όμιλο. Μπορεί και σαν δεύτεροι και σαν τρίτοι να το πετύχουμε, αρκεί να αποφύγουμε μια δύσκολη ομάδα στον αγώνα που θα δώσουμε.
Ο άλλος όμιλος απαρτίζεται απο την Ουγγαρία, την Ιταλία, την Γερμανία και την Γεωργία. Θεωρητικά πρέπει να αποφύγουμε την Ουγγαρία και την Ιταλία. Άρα, πάμε για την πρώτη θέση στον όμιλό μας και εάν δεν τα καταφέρουμε, τουλάχιστον να έρθουμε δεύτεροι».

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει κατά σειρά την Τουρκία, την Ολλανδία και την Κροατία.
Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί το διάστημα 14-28 Ιουλίου στη Βαρκελώνη.

Οι τέσσερις όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση:
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ: Ουγγαρία, Ιταλία, Γερμανία, Γεωργία
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: Μαυροβούνιο, Ισπανία, Μάλτα, Γαλλία
Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ: ΕΛΛΑΔΑ, Κροατία, Ολλανδία, Τουρκία
Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Σερβία, Ρωσία, Ρουμανία, Σλοβακία
Keywords
Τυχαία Θέματα