Θέμα συγκέντρωσης κι αποφασιστικότητας...

Μετά από δυο διαδοχικές, εντός έδρας αναμετρήσεις, αμφότερες νικηφόρες για Πρωτάθλημα και Κύπελλο αντίστοιχα, ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στις δοκιμασίες μακριά από την έδρα του καθώς στις 15.00 θα δοκιμαστεί στο Αγρίνιο κόντρα στον ... επανακάμψαντα Παναιτωλικό, με νέο ... «καπετάνιο» στο τιμόνι του τις τελευταίες δυο αγωνιστικές στις οποίες μετράει μια νίκη και μια ισοπαλία, τον Τραϊανό Δέλλα. Ο βαθμός δυσκολίας είναι υψηλότερος σε σχέση με τις πρόσφατες αναμετρήσεις στις οποίες έχει δοκιμαστεί ο «Δικέφαλος» καθώς εμφανίζεται «λαβωμένος» από
δυο απουσίες στον άξονά του και το ερώτημα είναι κατά πόσο αυτές θα διαταράξουν τη συνοχή του, την ομοιογένειά του, την εν γένει εικόνα του και πάνω από όλα την αδιαμφισβήτητη αποτελεσματικότητά του. Ο λόγος – φυσικά – για τον προσωρινά απόντα Πέλκα και τη μόνιμη απώλεια λόγω μεταγραφής του Τσίμιροτ.

Με τις ομάδες που βρίσκονται στις τρεις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας να χάνουν σπάνια πλέον βαθμό και πολύ περισσότερο βαθμούς γίνεται άμεσα αντιληπτή και κατανοητή η σημασία της επικείμενης αναμέτρησης, στην οποία οι ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου καλούνται να βγάλουν, πάθος, δύναμη, συγκέντρωση κι αποφασιστικότητα προκειμένου να επιβληθούν των αντιπάλων τους, που και αυτοί θα έχουν τις απουσίες τους, με τιμωρημένο τον Μπεχαράνο και τραυματίες τους Μπράβο, Ρότσα, ενώ στην αποστολή συμπεριλήφθηκε μεν αλλά όχι ως 100% έτοιμος δε ο Μάζουρεκ. Και πάλι όμως, το θέμα δεν είναι οι απουσίες ή οι παρουσίες του εκάστοτε αντιπάλου αλλά η ίδια η ομάδα. Αν δηλαδή διατηρήσει το ίδιο πνεύμα που είχε και στις προηγούμενες αναμετρήσεις, με υπομονή στο παιχνίδι κατοχής της, πίεση άμεση στην απώλεια της κατοχής και την αθρόα επαφή της με τα αντίπαλα δίχτυα, κρατώντας παράλληλα το ... μηδέν στα μετόπισθεν τότε θα είναι αυτή που θα έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Γιατί ο τίτλος του πρωταθλητή πρέπει να αποδεικνύεται σε κάθε αναμέτρηση, εντός ή εκτός έδρας, ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Αυτό είναι άλλωστε και το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει ο κ. Λουτσέσκου, όπως αποκάλυψε και την Παρασκευή στη συνέντευξη που έδωσε «ζωντανά» στο novasports.gr λέγοντας επί λέξει: «Κάθε αγώνας είναι μια μάχη». Διόλου υπερβολικό, ούτε καν εμφατικό καθώς τίποτα δε χαρίζεται κι όσο περνούν οι αγωνιστικές και τα περιθώρια θα λιγοστεύουν είτε για όσες ομάδες βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, είτε από τη μέση και πάνω, η προσπάθειά τους θα εντείνεται. Και σ’ αυτές τις περιπτώσεις η ψυχολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Ολο αυτό το διάστημα ο ΠΑΟΚ έχει γεμίσει τις δεξαμενές του με αυτοπεποίθηση κι αυτό καλείται να το βγάλει μέσα στο γήπεδο και σ’ αυτήν την περίπτωση. Αυτή είναι η κύρια προτεραιότητα τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς όλα τα υπόλοιπα μπορούν να περιμένουν. Σ’ αυτά συγκαταλέγεται κι η μεταγραφική ενίσχυση. Με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στη θέση του αμυντικού χαφ, εκεί όπου φαίνεται πως ήδη έχουν ξεχωρίσει συγκεκριμένες περιπτώσεις αλλά απαιτούνται άμεσα αποτελέσματα, ειδικά στην περίπτωση που η τελική επιλογή θα αφορά ποδοσφαιριστή που θα βρεθεί στην Τούμπα από χώρα και πρωτάθλημα εκτός συνόρων. Για όλα αυτά όμως από το βράδυ της Κυριακής και μετά καθώς ω γέγοναι ... γέγοναι. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους .
Keywords
Τυχαία Θέματα