Θέλει νίκη σε πρεμιέρα μετά το 1958

Η Σουηδική ομάδα ψάχνει απέναντι στη Νότια Κορέα την πρώτη της νίκη σε πρεμιέρα Μουντιάλ μετά το 1958 όταν και ήταν διοργανώτρια. Τότε,στις 8 Ιουνίου είχαν επικρατήσει του Μεξικού με σκορ 3-0 χάρη σε δύο γκολ του Άγκνες Σίμονσον κι ένα του Νιλς Λίντχολμ.

Τότε μάλιστα είχε φτάσει ως τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου όπου και ηττήθηκε από τη μεγάλη Βραζιλία του Πελέ. Αν νικήσει
πάντως σήμερα (και μετά την ήττα της γερμανίας) σίγουρα οι Σουηδοί θα δουν τη νίκη σαν έναν καλό οιωνό για τη συνέχεια του τουρνουά.

Η μεγάλη διαφορά με εκείνη την ομάδα είναι ότι κανείς από τους παίκτες της φετινής ομάδας δεν αγωνίζεται στη Σουηδία, σε αντίθεση με την τάξη του 58' η οποία απαρτιζόταν από παίκτες που αγωνίζονταν στη μεγάλη κατηγορία του σουηδικού πρωταθλήματος.

Άλλο ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η Σουηδία έφτασε στο Μουντιάλ της Ρωσίας έχοντας κληθεί να αντιμετωπίσει τρεις πρωταθλήτριες κόσμου. Δύο στον όμιλο, οι οποίες ήταν οι Γαλλία και Ολλανδία (άφησε έξω τους "Οράνιε") και στα μπαράζ άφησε έξω την Ιταλία. Καμία άλλη ομάδα στην ιστορία του Μουντιάλ δεν το έχει πετύχει αυτό.

Κατάφερε με αυτόν τον τρόπο να επιστρέψει σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά από 12 χρόνια και δε θα έχει στο ρόστερ της το μεγάλο της αστέρι, τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και μένει να δούμε πως θα αντεπεξέλθει σε αυτό.

Info

* Στο Νίζνι η Σουηδία θα έχει στο πλευρό της περίπου 7000 φιλάθλους.

* Η μοναδική επίσημη αναμέτρηση των δύο ομάδων πάει πίσω στο 1948 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου όταν οι βορειοευρωπαίοι είχαν επικρατήσει με 12-0.

Σε τρία φιλικά ματς η Σουηδία έχει μία νίκη ενώ δύο ματς έληξαν ισόπαλα.
Keywords
Τυχαία Θέματα