Θέλει να παγώσει κι άλλο το Κίεβο!

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στο «Ολιμπίσκι» από τη Ντιναμό Κιέβου στη ρεβάνς του 2-2 του «Γ. Καραϊσκάκης» (22:00), ψάχνοντας σκορ πρόκρισης στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι «ερυθρόλευκοι» με βελτιωμένη την ψυχολογία τους μετά τη νίκη με 4-1 στο ντέρμπι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, ταξίδεψαν στην παγωμένη Ουκρανία με στόχο να παραμείνουν στην Ευρώπη και την άνοιξη. Με οποιαδήποτε νίκη στο Κίεβο ή με ισοπαλία άνω των δύο γκολ
περνούν στην επόμενη φάση, με 2-2 η πρόκριση θα κριθεί στην παράταση (ή την διαδικασία των πέναλτι), ενώ κάθε ήττα ή ακόμα και ισοπαλία με 0-0 ή 1-1 αποδεικνύεται καταδικαστική.

Ο Ολυμπιακός έχει ταξιδέψει πέντε φορές στην Ουκρανία με 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, αλλά έχει αποκλειστεί δύο φορές από ομάδες της χώρας στο Γιουρόπα Λιγκ (Μέταλιστ και Νντίπρο).

Οι Πειραιώτες έχουν προκριθεί μόλις μία φορά στις 12 που αναδείχτηκαν ισόπαλοι σε πρώτο εντός έδρας παιχνίδι ευρωπαϊκής διοργάνωσης, πριν από δύο χρόνια στο ίδιο σημείο του Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στην Οσμάνλισπορ.

Η Ντιναμό έχει προκριθεί 11 από τις 13 φορές που υπερασπίζεται στην έδρα της ισοπαλία πρώτου αγώνα.

Αγωνιστικά, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν προβλήματα, καθώς αγωνίζονται χωρίς τον τιμωρημένο Καμαρά και τους τραυματίες Ελαμπντελαουί, Βούκοβιτς και Χριστοδουλόπουλο.

Ο Αλεξάντερ Χάσκεβιτς από την πλευρά του δεν υπολογίζει τους Κάνταρ, Μπέσεντιν, Ντούελουντ και Πίβαριτς, ενώ αναμένεται να παρατάξει ίδια ενδεκάδα με το πρώτο παιχνίδι.

Πιθανές ενδεκάδες:
ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Μπόικο - Κεντζιόρα, Μπούρντα, Σαμπάνοφ, Μικολένκο - Μπουγιάλσκι, Σεπέλεφ, Σαπαρένκο, Τσιγκάνγκοφ, Βέρμπιτς - Σολ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα - Τοροσίδης, Μεριά, Σισέ, Τσιμίκας (Κούτρης) - Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε - Ποντένσε, Μασούρας, Φορτούνης - Χασάν.
Διαιτητής: Κρούζλιακ (Σλοβακία).
Keywords
Τυχαία Θέματα