Θάνος Πλεύρης: Σε αναστολή 6.412 υγειονομικοί – Έρχονται κυρώσεις και για τους ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς

Κυρώσεις αντίστοιχες με αυτές που ισχύουν για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς του δημόσιου τομέα προανήγγειλε ο Θάνος Πλεύρης από το βήμα της Βουλής και για τους ιδιώτες γιατρούς.

“Θα φέρουμε στο επόμενο διάστημα ρύθμιση για τις συνέπειες και για τους ανεμβολίαστους ιδιώτες ιατρούς” δήλωσε χαρακτηριστικά κατά την πρώτη τοποθέτησή του στο Κοινοβούλιο ως υπουργός Υγείας. “Όσοι γιατροί, όσοι υγειονομικοί δεν εμβολιάζονται δεν μπορούν να είναι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, δεν μπορούν να κάνουν πράξη

σε ιδιωτικές κλινικές” πρόσθεσε στη συνέχεια, επαναλαμβάνοντας την τροπολογία με την οποία όσοι υγειονομικοί είναι σε αναστολή και εμβολιαστούν με την πρώτη δόση, μπορούν να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους, με την προϋπόθεση να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό.

Πάνω από 6.000 αναστολές – Με τρίμηνες συμβάσεις η κάλυψη των κενών

Την ίδια ώρα, ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε πως με βάση τα τελευταία στοιχεία οι αναστολές ανέρχονται σε 6.412, ενώ στο ΕΚΑΒ, “έχει γύρω στα 500 άτομα σε αναστολή εκ των οποίων τα 400 είναι πληρώματος σε ένα σύνολο κόσμου 4.800”.

Διευκρίνισε ωστόσο πως οι αριθμοί θα αναθεωρηθούν προς τα πάνω καθώς κάποιοι έχουν ζητήσει αναρρωτικές άδειες και η διαδικασία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Σημείωσε επίσης ότι η σχετική τροπολογία εκτός από μετακινήσεις υγειονομικών προβλέπει και αναθέσεις υπηρεσιών σε ιδιώτες και τρίμηνες συμβάσεις προκειμένου να καλυφθούν τα κενά από τις αναστολές εργασίας του ανεμβολίαστου προσωπικού.

Σκληρή κόντρα με Πολάκη

Τέλος, ο υπουργός Υγείας άσκησε σφοδρή κριτική και στη στάση του Παύλου Πολάκη έναντι των εμβολιασμών και στην ανοχή που του δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατάλαβα, χειροκροτήσατε τον κύριο Πολάκη. Δεν μπορείτε να χειροκροτείτε όταν ο κύριος Πολάκης μιλάει για ιδεοληψία εμβολιασμού και όταν εγώ δίνω συγκεκριμένα στοιχεία ότι το 90% των ανθρώπων που είναι στις ΜΕΘ προέρχονται από το 40% των ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί. Επιλέξατε ομιλητή να έρθει να απαντήσει στον Υπουργό Υγείας σε θέμα που έχει σχέση με τον εμβολιασμό, έναν υγειονομικό που δεν θέλει να εμβολιαστεί, και τον χειροκροτήσατε. Σας είπε αντιεπιστημονικά πράγματα, ότι οι μεταλλάξεις πια δεν πιάνονται από τα εμβόλια. Ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας” είπε προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Να το πούμε ξεκάθαρα, ο κύριος Πολάκης είναι υγειονομικός, έχει υποστεί τις κυρώσεις γιατί δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να βρίσκεται σε Κλινική. Αυτή είναι η κύρωση. Θα υπάρξουν και άλλες κυρώσεις όχι τιμωρητικές. Είναι στο πλαίσιο της Δημόσιας Υγείας. Όταν έχεις επιλέξει δίνοντας τον όρκο του Ιπποκράτη να πηγαίνεις σε κόσμο και να του παρέχεις θεραπεία, το μείζον της Δημόσιας Υγείας είναι να μην γίνεις εσύ ο παράγοντας που θα νοσήσει. Όταν επιλέγεις να είσαι υγειονομικός, θα πρέπει να ξέρεις ότι προέχει η Δημόσια Υγεία. Καταλαβαίνω τον κύριο Πολάκη ότι την επόμενη εβδομάδα με τις κυρώσεις που θα ψηφιστούν θα έχει επιπλέον κυρώσεις, δεν θα υπάρξει εξαίρεση για βουλευτές” πρόσθεσε.

Πηγή: The Toc.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα