Τέσσερις «κανονιές» για την Τότεναμ!

Η Άρσεναλ θριάμβευσε με 4-2 στο συναρπαστικό ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου της Τότεναμ και μπήκε στην τετράδα προσπερνώντας τους «σπερς»!

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι επέκτεινε το αήττητό της στις 12 αγωνιστικές, ενώ αυτή του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο υποχώρησε στην πέμπτη θέση επιστρέφοντας στις ήττες μετά από τρεις αγώνες.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν φουριόζοι και μόλις στο 10ο λεπτό έκαναν το 1-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ομπαμεγιάνγκ, έπειτα από χέρι του Φερτόνχεν στην περιοχή σε στημένη φάση.

Οι «σπερς» όμως αντέδρασαν άμεσα και στο 30' κατάφεραν να ισοφαρίσουν,
όταν μετά από εκτέλεση φάουλ ο Ντάιερ πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και νίκησε τον Λένο που φέρει ευθύνη. Ο παίκτης της Τότεναμ πανηγύρισε έξαλλα, με αποτέλεσμα να απειληθεί σύρραξη ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές.

Η Τότεναμ πήρε το πάνω χέρι στο 34ο λεπτό με πέναλτι του Χάρι Κέιν - 8ο γκολ του σε ντέρμπι Β. Λονδίνου - που κέρδισε ο Σον από τον Χόλντινγκ, όμως οι «κανονιέρηδες» έβγαλαν αντίδραση στο β', πετυχαίνοντας τρία γκολ.

Το ξεκίνημα έγινε στο 56' με υπέροχο σουτ του Ομπαμεγιάνγκ στο όριο της περιοχής, ενώ ο Λακαζέτ (είχε μπει αλλαγή στο 46') στο 75' έβαλε μπροστά την Άρσεναλ με 3-2, όταν βρέθηκε έξω από την περιοχή και σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει στον Ντάιερ και να αλλάζει πορεία ξεγελώντας τον Γιορίς.

Ο θρίαμβος της Άρσεναλ ολοκληρώθηκε στο 77', με τους γηπεδούχους να βγαίνουν στην κόντρα και τον Ομπαμεγιάνγκ να βγάζει σε θέση βολής τον Τορέιρα για το πρώτο του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Η Τότεναμ τελείωσε το ματς με δέκα λόγω αποβολής του Φερτόνχεν με δεύτερη κίτρινη στο 85'.

Τα αποτελέσματα στην Πρέμιερ Λιγκ (14η Αγωνιστική):

Παρασκευή

Κάρντιφ - Γουλβς 2-1

Σάββατο

Κρ. Πάλας - Μπέρνλι 2-0
Χάντερσφιλντ - Μπράιτον 1-2
Λέστερ - Γουότφορντ 2-0
Μάντσεστερ Σίτι - Μπόρνμουθ 3-1
Νιούκαστλ - Γουέστ Χαμ 0-3
Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Γ. 2-2

Κυριακή

Τσέλσι - Φούλαμ 2-0
Άρσεναλ - Τότεναμ 4-2

Λίβερπουλ - Έβερτον (18:15)
Keywords
Τυχαία Θέματα