Τενερίφη – ΑΕΚ 73-76: Ανατροπή από το -17 και τρίτη θέση για το γόητρο και την ιστορία της!

Η ΑΕΚ έκανε κάκιστη εκκίνηση στο παιχνίδι, επέστρεψε από το -17 και με τον κόσμο της να μην την αφήνει να τα παρατήσει κατάφερε να επιστρέψει από το -17 της δεύτερης περιόδου και το -15 του 27΄ και να του χαρίσει τη νίκη σε ένα δραματικό, όπως εξελίχθηκε, παιχνίδι.

Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα μπήκε μουδιασμένη από την οριακή ήττα στον προχθεσινό αιφνιδιασμό, δεν βρήκε παρά ελάχιστες λύσεις στο σκοράρισμα και με το φινάλε της πρώτης περιόδου ήταν ήδη πίσω με 10 πόντους, 21-11. Η διαφορά έφτασε

ως το +17 για τους Ισπανούς, 30-13 στο 13΄ πριν η ΑΕΚ ξεκινήσει την αντεπίθεση της. Με πρωταγωνιστή τον Τάκερ που έβγαλε πολλή ενέργεια οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν στους 7 πόντους με επιμέρους σκορ 3-13. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 39-28 με τον Χάιμε Φερνάντεθ να έχει 10 πόντους και τον Τάκερ να μετράει 12.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στην τρίτη περίοδο. Η Τενερίφη μπήκε με την ίδια ορμή στο παιχνίδι και έστειλε ξανά τη διαφορά στο +15, 51-36, με την ΑΕΚ να έχει και πάλι πολλά προβλήματα στο σκορ και να υποφέρει στα ριμπάουντ (16 επιθετικά οι νησιώτες, 11 μόνος του ο Σερμαντίνι). Η ομάδα του Σάκοτα αντεπιτέθηκε εκ νέου, μειώνοντας σε 55-46 στο 30΄ και στη συνέχεια σε 57-52 στο 33΄, μπαίνοντας ξανά στο παιχνίδι. Το τελευταίο πεντάλεπτο βρήκε τις δύο ομάδες στην ίδια απόσταση (61-56).

Δύ οσερί τρίποντα του Χαμπ και ένα καλάθι του Γκρέι έφεραν το ματς στο όριο (65-64) και η ΑΕΚ έδειχνε έτοιμη να κάνει την ανατροπή. Ένα “εύκολο” φάουλ του Γκρεί έστειλε τον Κράμερ στη γραμμή στα 2:49 για το 67-64. Ο Χέιλ κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια για τρίποντο και ισοφάρισε στα 2:29 μέσα σε πανδαιμόνιο (67-67).

Ο Κράμερ σκόραρε για δύο στα 2:09 (69-67), ο Γκρέι απάντησε στα 1:42 (69-69), κι άλλο χαμένο ριμπάουντ έφερε το 71-69. Ένα απίθανο τρίποντο του Χέιλ έδωσε προβάδσιμα στα 56΄΄ (71-72), ο Ντόρνεκαμπ αστόχησε σε τρίποντο και Τάκερ με επιθετικό ριμπάουντ μετά το άστοχο του Γκόλντεν έκανε το 71-74!

Ο Κράμερ έβαλε δύο βολές (73-74) στα 15΄, ο Χέιλ τον μιμήθηκε στα 13.2΄΄ (73-76), ο Αμπρομάιτις αστόχησε από τα 9 μέτρα και ο Χέιλ έκλεψε τη μπάλα μετά το επιθετικό ριμπάουντ, διασφαλίζοντας τη νίκη της ελληνικής ομάδας.

Για τους νικητές ο τρομερός Τάκερ είχε 19 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και ο Χέιλ είχε 16 πόντους (9/9 βολές). Θετικός και ο Γκρέι (9 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ).

Για την Τενερίδη ο Κράμερ είχε 15 πόντους, ο Χουέρτας 10 και ο Σερμαντίνι 5 πόντους και 13 ριμπάουντ (11 επιθετικά). Η Τενερίφη πήρε 20 επιθετικά ριμπάουντ, 11 παραπάνω από την ΑΕΚ, αλλά έπεσε θύμα της καλής άμυνας της ΑΕΚ στο φινάλε.

Keywords
Τυχαία Θέματα