Τέλος οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους από το Σάββατο – Δεκτή η εισήγηση των ειδικών

Περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας έρχεται το Σάββατο, 5 Μαρτίου. Μετά την συνεδρίαση της επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, οι ειδικοί πρότειναν να καταργηθεί η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους, αίτημα που έκανε δεκτό το υπουργείο Υγείας.

Παραμένει όμως ως ισχυρή σύσταση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό καθώς επίσης σε ανεμβολίαστους και ευπαθείς.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

“Στη σημερινή συνεδρίαση της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη εισηγήθηκε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους

εξωτερικούς χώρους. Παραμένει όμως ως ισχυρή σύσταση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινίσουν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 05.03.2022″.

“Όχι” σε άρση μέτρων για τους ανεμβολίαστους

Την είδηση είχε προαναγγείλει από το πρωί ο υπουργός Υγείας ο οποίος παραδέχτηκε ότι έχει γίνει ήδη κουβέντα για τη χρήση μάσκας ως σύσταση, και όχι ως υποχρεωτικότητα, στους εξωτερικούς χώρους.

Ωστόσο, ο Θάνος Πλεύρης διευκρίνισε ότι “δεν πάμε σε αποκλιμάκωση μέτρων προς το παρόν για τους ανεμβολίαστους, αλλά για τους εμβολιασμένους πάμε σε πλήρη αποκλιμάκωση”.

Επεσήμανε επίσης ότι μέχρι το φθινόπωρο η πανδημία θα βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό σε φθίνουσα πορεία. “Το Πάσχα και το καλοκαίρι θα είναι πάρα πολύ κοντά στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους, σύμφωνα με τις σημερινές εκτιμήσεις. Οι μάσκες θα βγουν πολύ πιο γρήγορα από το τέλος Μαρτίου, αυτή είναι η εκτίμηση μου”, υπογράμμισε ο υπουργός.

Πηγή: ΤΗΕΤΟC

Keywords
Τυχαία Θέματα