Τελικοί Basket League: 4+1 ερωτήματα

Πόση διάθεση έχει ο Παναθηναϊκός να παίξει;
Πάει να πει, με ποια νοοτροπία θα μπει στο παιχνίδι. Αν μπεις για να μην εκτεθείς, στην καλύτερη περίπτωση δεν θα εκτεθείς, αλλά πολύ δύσκολα θα κερδίσεις. Αν μπεις με το μαχαίρι στα δόντια και απόλυτα συγκεντρωμένος, θα παίξεις τις πιθανότητές σου. Λίγες; Προφανώς. Αλλά καλύτερα από το καθόλου. Η θεωρία προφανώς λέει ότι ένα μέγεθος της τάξης του Παναθηναϊκού

δεν μπορεί να συμβιβάζεται με τίποτα διαφορετικό από την εξάντληση των όποιων περιθωρίων, αλλά ο φετινός Παναθηναϊκός είναι μια περίπλοκη, το λιγότερο, ιστορία. Το πράγμα θα φανεί εύκολα από τους αναπάντητους πόντους. Αν οι ώμοι κρεμάσουν μετά το πρώτο γερό χτύπημα ή αν θα υπάρξει επιμονή και ανθεκτικότητα. Το πρόβλημα είναι πως το μικρό rotation δεν επωφελείται ακριβώς από το ότι η σειρά με το Περιστέρι έφτασε στα πέντε ματς: ο Λι, ο μοναδικός πόιντ γκαρντ της ομάδας, δείχνει σημάδια burnout.

θα συνεχίσει η κυριαρχία του Φαλ επί του Παπαγιάννη;
Στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος ο Γκουντάιτις πήρε τις πρώτες μάχες από τον Γάλλο, πράγμα που στα σίγουρα θα επιδιώξει ο Σερέλης σε όλη τη διάρκεια των τελικών. αν ο Λιθουανός καταφέρει ένα δύο χτυπήματα νωρίς στον Γάλλο, μπορεί να δώσει την ευκαιρία στον Παπαγιάννη να παίξει με τον Μπλακ ή τον Μπολομπόι στα δικά του λεπτά. Πάντως με τα προβλήματα που είχε ο Έλληνας σέντερ με τον Μπίλαν στα ημιτελικά, οι οιωνοί δεν είναι ακριβώς καλοί, τουλάχιστον επιθετικά. Αν ο Φαλ ορίσει το παιχνίδι από το χαμηλό ποστ, όλα τα κομμάτια μπαίνουν στη θέση τους για τον Ολυμπιακό.

Έχει ξεγράψει ο Σερέλης τον Γουίλιαμς;
Όχι ακριβώς. Το θέμα είναι πως ο κόουτς ξέρει πως η μοναδική περίπτωση να είναι ανταγωνιστικός είναι να είναι συμπαγής αμυντικά. Έτσι ο ούτως ή άλλως ασταθής Αμερικανός θα καταλήξει λογικά να παίξει μεταξύ 15-20 λεπτών και θα πάρει περισσότερα μόνο αν αποδειχθεί σε σπουδαία βραδιά επιθετικά. Το μαρκάρισμα του Βεζένκοφ είναι ούτως ή άλλως πέρα από τις περιορισμένες δυνατότητές του, οπότε ο Σερέλης θα επενδύσει στα μούσκουλα του Αγραβάνη και τον ενθουσιασμό του Μαντζούκα για να περιορίσει, κάπως, τη ζημιά. Ειδικά με τον Γκουντάιτις στο παρκέ ένας από τους δύο Έλληνες θα είναι ο παρτενέρ του, ειδάλλως ο Ολυμπακός θα αναδείξει την αδυναμία αμφότερων στην οπισθοφυλακή πολύ εύκολα και πολύ αποτελεσματικά.

Πόσο θα επηρεάσει η απουσία του Κάναν;
Εξαρτάται από το πως θα σουταρουν οι υπόλοιποι. Ο Αμερικανός ήταν ο δεύτερος πιο φορμαρισμένος παίκτης του Ολυμπιακου τον τελευταίο μήνα, συνεπώς καταρχήν ο Μακίσικ και κατά δεύτερον ο Λαρεντζάκης θα πρέπει να καλύψουν το κενό. Ο Σλούκας πιθανότατα θα πάρει έξτρα λεπτά στο “2” δίπλα στον Γουόκαπ, με τον Γκριγκόνις να είναι ο στόχος του σε αυτή την περίπτωση. Ο “Λάρι” έχει άγχος για το συμβόλαιο του και φαίνεται, οπότε είναι ένα ζήτημα το πως θα το διαχειριστεί. Δεν είναι πρόβλημα να έχεις επιπλέον κίνητρο, αντιθέτως είναι όπλο. Απλά δεν πρέπει να το αφήσεις να σκάσει στο πρόσωπό σου.

Σας βρίσκεται κανένας X-Factor;
Δύσκολο να βρεις κάποιον τέτοιο από τον Ολυμπιακό, στον οποίο οι ρόλοι είναι με τέτοια ακρίβεια μοιρασμένοι που τα περιθώρια για εκπλήξεις τύπου Λούντζη είναι μάλλον μικρά, ακόμα και με την απουσία του Κάναν. Ένα ή δύο καλά παιχνίδια του Λαρεντάζάκη δεν θα προσμετρηθούν ως έκπληξη και αυτός ο τίτλος, του παράγοντα Χ, μπορεί να ταιριάξει μόνο αν ο Τζοέλ Μπολομπόι αποχαιρετήσει τους ερυθρόλευκους με θετικό πρόσημο. Στον Παναθηναϊκό οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι, αλλά σαφώς πιο εύθραυστοι. Ο έμπειρος αλλά μάλλον απογοητευμένος Μποχωρίδης, ο οποίος δεν μπορεί να δώσει έστω κάποιες λύσεις σε μια γυμνή περιφερειακή γραμμή. Ο Μαντζούκας, που θα κυνηγήσει τον Βεζένκοφ θα και ελπίζει ότι θα βάλει τα σουτ από τη δεξιά γωνια. Ο Αγραβάνης, που θέλει πολύ να αποδείξει πως ανήκει ακόμα σε αυτό το επίπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα