Τέμπη: “Διόρθωσαν με μπλάνκο την ώρα αλλαγής βάρδιας των σταθμαρχών μετά την τραγωδία” – Τι κατέθεσε ο 59χρονος

Ανοιξε η βεντάλια των ευθυνών στην υπόθεση των Τεμπών ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και δεν έχει παραδοθεί στην 3η ανακρίτρια Λάρισας, σύμφωνα με όσα έγιναν σήμερα γνωστά.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε συμπληρωματικές ποινικές διώξεις κατά τριών ακόμη προσώπων για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, καθώς και για τα αδικήματα των ανθρωποκτονιών και σωματικών βλαβών κατά συρροή.

Οι διώξεις ασκήθηκαν κατά του επιθεωρητή

του ΟΣΕ που έβαλε στη νυχτερινή βάρδια τον σταθμάρχη της Λάρισας που ήδη έχει προφυλακιστεί, αλλά και κατά δύο σταθμαρχών που φαίνεται να όφειλαν να είναι παρόντες έως τις 11 το βράδυ και έφυγαν νωρίτερα εγκαταλείποντας το πόστο τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε το Mega το πρωί, υπάρχει βιβλίο που αναφέρει την ώρα παράδοσης και παραλαβής της βάρδιας, και βρίσκεται στο γραφείο του σταθμάρχη, όπου σύμφωνα με τον 59χρονο προφυλακισμένο οι ώρες των εν λόγω σταθμαρχών διορθώθηκαν με μπλάνκο.

Στην αλλαγή βάρδιας των σταθμαρχών, όπου μετά ανέλαβε ο 59χρονος, αναφέρθηκε και ο Alpha.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή ο 59χρονος σταθμάρχης που κατηγορείται μεταξύ άλλων για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατέθεσε πως η ώρα της παράδοσης – παραλαβής που καταγράφεται σε βιβλίο, άλλαξε μετά το συμβάν στα Τέμπη και αυτό που έγραψαν οι δύο συνάδελφοι αρχικά, σβήστηκε με διορθωτικό.

Ο κατηγορούμενος σταθμάρχης είχε τη βάρδια από τις 22:00 έως τις 07:00 και ο συνάδελφός του είχε την προηγούμενη βάρδια από τις 14:00 έως τις 23:00, που σημαίνει ότι για τουλάχιστον 1 ώρα θα έπρεπε να δουλεύουν μαζί.

Όμως, ο κατηγορούμενος κατέθεσε πως δεν πρόλαβε να ενημερώσει τον προϊστάμενό του, πως ο παλιός σταθμάρχης είχε αποχωρήσει από τις 22:15 με 22:20 και ο νεότερος είχε αποχωρήσει λίγο νωρίτερα από τις 22:05 έως και τις 22:10.

“Διαπίστωσα από την κατάθεση του προϊσταμένου μου, αυτός είχε δώσει εντολή στους σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας να καθίσουν μέχρι τις 23:00 μέχρι να περάσει και η αμαξοστοιχία 62”, κατέθεσε ο 59χρονος, σύμφωνα με τον Alpha.

“Ο κάθε σταθμάρχης μετά τη βάρδια του παραδίδει και παραλαμβάνει ο νέος και αυτή η παράδοση – παραλαβή καταγράφεται εγγράφως στο βιβλίο, όπου σε αυτό αναγράφεται η ώρα έναρξης και λήξης της προηγούμενης βάρδιας. Μετά το συμβάν, η ώρα παράδοσης – παραλαβής είχε αλλάξει με διορθωτικό στο βιβλίο“, ανέφερε ο 59χρονος.

“Δεν θυμάμαι ποια ήταν η ώρα που έγραψαν ότι ανέλαβα. Το συγκεκριμένο βιβλίο βρίσκεται στο γραφείο του σταθμάρχη, τοποθετημένο σε ένα ράφι και διαπίστωσα μετά το συμβάν ότι ήταν διορθωμένη η ώρα. Η πραγματική ώρα αναχώρησης του παλιού σταθμάρχη είναι γύρω στις 22:20 και του νέου γύρω στις 22:10”, κατέθεσε μεταξύ άλλων ο 59χρονος.

Σε εξέλιξη οι έρευνες των εμπειρογνωμόνων για το δυστύχημα

Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για τα αίτια του σιδηροδρομικού ατυχήματος στα Τέμπη δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει παραδοθεί στην 3η ανακρίτρια Λάρισας, σύμφωνα με όσα έγιναν σήμερα γνωστά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης παρά την σύγχυση που υπήρξε την Τετάρτη (8/3), “δεν έχει ολοκληρωθεί κανένα πόρισμα και καμία έρευνα. Είναι σε πλήρη εξέλιξη η ανακριτική και η έρευνα των εμπειρογνωμόμων και η αστυνομική”.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι εμπειρογνώμονες σιδηροδρομικών δυστυχημάτων είχαν ολοκληρώσει την έρευνά τους και είχαν παραδόσει το πόρισμά τους στην Ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση των Τεμπών η δημοσιογράφος της ΕΡΤ τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

“Κάθε φορά που εντοπίζουν ένα στοιχείο συναντώνται με τις Αρχές, αστυνομικές ή ανακριτικές, και ενημερώνουν για τα στοιχεία” επισήμανε.

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα